I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Aeromiting za dobrodošlicu kompaniji Ling Long (VIDEO)

Delegaciji kineske kompanije „Ling long tires“ za čiju prvu fabriku u Evropi je u Zrenjaninu položen kamen temeljac rukovodstvo Aero kluba „Zrenjanin“ i lokalna samouprava priredili su na aerodromu „Ečka“ aeromiting u znak dobrodošlice.

Tokom dana koji je imao idealne meteo uslove gostima je prikazan deo eskadrile, istorijat i sadašnji potencijali aerdroma koji je u neposrednoj blizini buduće fabrike. Gosti iz Kine i drugih zemalja iz kojih dolaze partneri „Ling longa“ sa zanimanjem su ispratili svaki detalj budući da u njihovoj zemlji takvu priliku nemaju, jer u Kini ne postoje aero klubovi i avijacija je u isključivom vlasništvu vojske.

– Definitivno da ćemo iskoristiti benefite koji se pružaju zbog blizine aerodroma našoj budućoj fabrici. Takođe ćemo pružiti podršku našem osoblju koje bude zainteresovano za sticanje neke od letačkih dozvola da obuku sprovedu na ovom aerodromu. Zrenjanin mi se jako sviđa, ljudi su prijatni i sjajni ste domaćini – bile su impresije vlasnika kompanije Wang Fenga nakon vožnje avionom „Galeb“ kojim je pilotirao Vladimir Bulat.

PerSu marketi

Aerodrom „Ečka“ izgradili su Nemci tokom okupacije 1942. godine, a koliko je lokacija i tada i danas bila atraktivna govori činjenica da su pripreme počele još 1938. Na ovom aerodromu danas je letačka baza „Prince aviation“ i drugih škola, sa njega poleću laki avioni, jedrilice i avioni koji mogu da koriste travnatu pistu. Uz ne prevelika ulaganja, kažu stručnjaci, mogao bi da dobije višu kategoriju ali se to do danas iz raznih razloga još nije desilo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh