I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Vera i nada iznad teškog života porodice Sarvak

Višečlana porodica Sarvak iz Mužlje broji trinaest članova. Pored majke Gabrijele i oca Andraša u porodičnom gnezdu žive i jedanaestoro dece: Leontina, bliznakinje Magdolna i Monika, Tinde, Klaudia, Kristina, Valerija, Stiven, Andraš mlađi, Ervin i Valentin.

Najmlađe dete ima jednu, a najstarija ćerka – koja je udata i živi u Radojevu – 21 godinu.

sarvak

Porodica je godinama živela u jednoj oronuloj kući, u kojoj su uslovi za život bili skoro nemogući. Pre dve godine su, zahvaljujući Mužljanskoj parohiji, dobili novi dom, opremljen strujom i vodom. Iako je i ovoj kući potrebna sanacija, Sarvakovi, zbog teške materijalne situacije, nemaju način da je urede.

I Taxi Zrenjanin

Otac Andraš je već dve godine nezaposlen i od tada obavlja sve one privremene poslove koje mu meštani ponude – košenje trave, seču drva i riljanje bašti – ne bi li porodici omogućio svakodnevnu kupovinu namirnica i plaćanje računa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Majka Gabrijela je domaćica. Njena briga usmerena je na decu i na kuću. Kaže, da joj je najbitnije da su joj deca zdrava, srećna, i da su dobri učenici.

Pomoć u vidu namirnica, ogreva, obuće i odeće dobijaju zahvaljujući crkvenim zajednicama, humanitarnim organizacijama, udruženjima i dobrim ljudima.

MUYLJA-PORODICA

Iako žive u veoma teškim uslovima, osmesi na licima dece su ohrabrujući, jer – kako su za naš portal rekli – dok su zajedno i dok postoji poštovanje, ljubavi i sloga među njima, dotle će i u njima živeti nada za bolje sutra.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh