I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

6000 kilometara motorima u ime mira i Srbije

Povodom dana pobede nad fašizmom četvorica članova Moto klubova „Svarog“ i „Road Flyers“ krenuli su na put motorima  dug 6000 kilometara.

Putem koji ih vodi kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju i Rumuniju oni će obilazti spomenike i polagati cveće palim borcima savezničkih snaga u II svetskom ratu.

Putovanje je planirano da traje 14 dana, s tim da će duže zadržavanje biti u Sankt Peterburgu.  Motoristi će između ostalih  posetiti i Gdanjsk, Talin, Viljnus, Minsk, Kijev, Kišinjev, a preko Karpata je predviđen povratak kući.

I Taxi Zrenjanin

Članovi tima „Za mir, za Srbiju“ ovo putovanje započeli su kod  Spоmеn kоsturnice borcima Crvene armije i Spоmеnika žrtvаmа fаšističkоg tеrоrа u Zrenjaninu na Bagljašu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prigodnu svečanost polaganja venaca i cveća uveličala je Marija Aleksić izvođenjem himne „Bože pravde“

Na put su krenuli, Darko Todorov, Jovica Ljubojević, Aleksandar Lakatuš, a priključiće im se dr Ivan Pušić.

– Tokom našeg putovanja trudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo svoju zemlju, svoj narod i svoj grad. Naš povod za ovo putovanje je Dan pobede nad fašizmom i naša želja da kao i mnogi ukažemo na to da takvo zlo više nikad ne sme da se ponovi. Ovaj naš potez, koliko god bio simboličan je naš način da se odužimo našim precima koji su se borili da bi mi živeli u miru – kaže Aleksandar Lakatuš.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh