I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

60 mladih volontera učestvovalo na gradskom takmičenju u pružanju prve pomoći

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada i ove godine organizovali tradicionalno gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći. 

Na takmičenju je učestvovala i ekipa prve pomoći Crvenog krsta Arad iz Rumunije.

PerSu marketi

Sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević za naš portal je izjavila da je u današnje vreme od izuzetne važnosti poznavanje veština pružanja prve pomoći i da se u ovoj organizaciji tokom cele godine aktivno trude, da što veći broj mladih prođu njihov osnovni kurs i steknu osnovna znanja i veštine pri pomoći ljudima u nevolji.

Prema rečima Borisa Vojinova, stručnog saradnika Crvenog krsta Zrenjanin, takmičari su stečena znanja i veštine mogli da pokažu na tri radna poligona i tokom kardiopulmonalne reanimacije (KPR-a).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na poligonima su bili prikazani javni skupovi i manifestacije poput školskog maratona, fudbalske utakmice i koncerta.

POBEDNICI ĆE SVOJE ZNANJE POKAZATI I NA POKRAJINSKOM TAKMIČENJU EKIPA PRVE POMOĆI U KOVINU

U kategoriji takmičara osnovnih škola prvo mesto su osvojili učenici druge ekipe Osnovne škole Petar Petrović Njegoš”. Drugo mesto je pripalo prvoj ekipi Osnovne škole Petar Petrović Njegoš”, dok su treći bili đaci Osnovne škole Jovan Dučić” iz Kleka. U kategoriji učesnika srednjih škola prvo mesto su osvojili volonteri Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin, drugo mesto je pripalo Crvenom krstu Zrenjanin (Omladina), dok su treći bili takmičari iz Rumunije.

Prvoplasirane ekipe će predstavljati Crveni krst Zrenjanin na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će biti održano 2. juna u Kovinu.

Zahvaljujući Dobrovoljno-vatrogasnom društvu Zrenjanin, učesnicima su prikazane i pravilne upotrebe protivpožarnih aparata i gašenje požara.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh