I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

4,6 miliona iz budžeta lokalne samouprave za finansiranje kampanja

Gradsko veće Zrenjanina je na poslednjoj sednici odobrilo je 4.639.563 dinara iz tekuće budžetske rezerve za finansiranje troškova izborne kampnje političkih stranaka.

Načelnica finansija gradske uprave, Euđenija Besu je odluku obrazložila tim da je gradska vlast dužna prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti da to učini a sve u iznosu od 0,1 posto rashoda budžeta. Od te sume, 20 odsto se odmah na početku deli po proglašenju izbornih lista ali se takođe i polaže izborno jemstvo jer će taj novac morati da vrate stranke koje ne pređu cenzus. Preostalih 80 posto od odobrenih 4, 6 miliona dinara- stranke dele posle izbora, proporcionalno izbornim rezultatima.

– Očekujemo da se sprovede to što je zakonom predviđeno. DSS će uz skroman budžet pokušati da se obrati građanima u ličnom kontaktu obilazeći svoje prijatelje i komšije i organizovaće tribine koje ne koštaju mnogo za razliku od drugih stranaka koje su na vlasti i skoro godinu dana imaju zakupljene bilborde i reklame na TV-u kaže Čedomir Janjić, predsednik Gradskog odbora DSS.

Demokratska stranka ima stav da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da će se tako i ponašati i poštovati pravila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Za razliku od njih SRS zamera što se 20 posto novaca daje na početku a ostatak na kraju kampanje tako da će tih 900000 dinara deliti sve liste a pretpostavlja se da će ih biti oko dvadeset dok količina novca na kraju zavisi od osvojenih mandata.

LSV smatra da je iz budžeta izdvojen predviđeni maksimum. Ta suma ne zadovoljava potrebe stranke i mi ćemo našu kampanju raditi uz pomoć donacija i poklona. Više nas brine to što će svi dobijati novac, čak i grupacije sa liste koje do sada nisu pokazivale neko interesovanje za Zrenjanin. Sa druge strane, raduje nas to što će oni koji ne pređu cenzus trebati da vrate pare, govori Dragan Nedeljkov, predsednik IO ove stranke.

Nova Srbija kaže da je suma mala a opet u skladu sa zakonom i trenutnom materijalnom situacijom. Po njima, opozicione partije nisu u ravnopravnom položaju jer će vlast koristiti maksimalno svoje tekuće aktivnosti u kampanji, kao što su službena vozila i telefoni, mobilni i oni u Javnim preduzećima.

Sve u svemu očigledno je da će se stranke dovijati na sve moguće načine kako da stignu do birača a čije će poruke biti primljene putem svih mogućih medija i akcija, videće se posle izbora. Do tada, valja preživati invaziju reklamnog materijala koji će koštati puno novca.

Pripremila : Maja Pandurov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh