I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

35. Dani piva pod znakom pitanja

Tradicionalna manifestacija Dani piva ove godine obeležava 35 godina postojanja. Ipak, trenutna epidemiološka situacija koja je izazvana korona virusom stavila i ovu manifestaciju, kao i mnoge druge u zemlji pod znak pitanja. U Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina kažu da zvanično Dani piva još nisu otkazani, ali da je malo verovatnoće da će se održati krajem avgusta. Konačna odluka trebalo bi da bude poznata u narednih desetak dana.

Nakon prvog pika prvog talasa korona virusa mnogi su se ponadali da smo iz ove epidemije izašli i da virusa neće biti, barem preko leta. Vraćanje redovnom životu značilo je nastavak projekata koji su ranije planirani i pokrenuti. Tako je početkom juna bilo u planu da se Dani piva održe 35. put po redu. Drugi pik prvog talasa neprijatno nas je iznenadio i sada su ponovo otkazane brojne manifestacije u gradu. Na snazi  je i zabrana okupljanja. Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, sve je izvesnije da Dana piva krajem avgusta, ipak, neće biti. Međutim, sudbinu ove tradicionalne manifestacije zvanično ćemo znati za koji dan.

Odluka o održavanju manifestacije Dani piva u narednih desetak dana

“Dani piva su velika nepoznanica. Sve zavisi od epidemiolške situacije, ništa još nije otkazano. Iskreno da vam kažem nije za verovati da će ih biti. Mi sutra ulazimo u avgust. Dani piva, kao što znate, okupljaju pola miliona ljudi. To je brend grada Zrenjanina, naša velika manifestacija. Sve manifestacije sličnog tipa kao što su Guča, Bir fest, Exit su otkazane. Lično sam skeptik da će Dana piva biti, ali hajde da ostavimo 7 do 10 dana da vidimo. Sve zavisi od situacije, ali kažem, s obzirom na to da je trenutno na snazi zabrana okupljanja, da  nam se za manje od mesec dana dozvoli da se okupi na jednom mestu pola miliona ljudi je prosto za neverovati”, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

PerSu marketi

Zoran Ljubotina

Podsetimo, od sredine jula na snazi je odluka kojom se u cilju zaštite širenja korona virusa odlažu sve javne manifestacije u gradu. Među njima su Korzo fest, Banatska bajka, Kulturno leto…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh