I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Pastirski dan“ u Mužlji 21. oktobra – celodnevni PROGRAM manifestacije

Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ“ iz Mužlje organizovaće u subotu, 21. oktobra , u prostorijama Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor” i Kluba Mužljanaca, tradicionalni, trinaesti po redu „Pastirski dan“ međunarodnog karaktera.

Cilj manifestacije je negovanje, očuvanje i predstavljanje tradicionalnih vrednosti koje su naši preci vekovima unazad koristili u svakodnevnom životu i pri uzgoju životinja.

Domaćini su se i ove godine potrudili, da organizovanjem zanimljivih programa za posetioce svih uzrasta, 13. „Pastirski dan”  bude posećeniji od prethodnih.

PerSu marketi

PRATEĆI PROGRAM MANIFESTACIJE „PASTIRSKI DAN“:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

9h – takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela (kotizacija za ovčiji paprikaš iznosi 1500 dinara (2 kg mesa), dok će kotizacija za pastirska jela iznositi 500 dinara);

10h – svečani i bogat kulturno-umetnički program, u okviru kojeg će prisutni moći da pogledaju kreativne izložbe proizvoda iz domaće radinosti, da saznaju kako su pastiri nekada živeli, kako su bili odeveni, koje alate (bičeve) su koristili, da učestvuju u zanimljivim pastirskim igrama i još mnogo toga;

13h – proglašenje pobednika u izboru najukusnijeg slatkog i slanog kolača, pravljenih po receptima naših baka, u izboru najboljih rakija, kao i dodela vrednih nagrada najuspešnijim kulinarima u takmičenju u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela;

Posetioci će tokom celodnevne manifestacije moći po vrlo povoljnim cenama da kupe ovčiji paprikaš, pečene kobasice i mekike.

Više informacija mogu se dobiti na broj 060/60-36-777

Organizatori sve posetioce i takmičare srdačno očekuju.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh