I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Kaciga glavu čuva“ tradicionalna akcija Auto moto saveza Srbije održana u Zrenjaninu

U sklopu akcije AMSS „Kaciga glavu čuva“ danas je u Velikoj sali Kulturnog centra realizovana obuka, a potom i podela zaštitnih kaciga za motocikliste.

Tom događaju prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je zajedno sa Slavišom Lakićevićem načelnikom PU Zrenjanin, mladim motoristima uručio kacige koje je, kako je naveo, obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

– Cilj nam je da se viđamo i u narednom periodu i da vodimo računa o bezbednosti, a ono što sam danas primetio jeste da je i njima drago što Grad Zrenjanin i Policijska uprava Zrenjanin brinu o njima i žele da doprinesu većoj bezbednosti naših motociklista – rekao je Santovac.
Naveo je da je danas podeljeno dvadeset kaciga i da su one pre svega dodeljene mladim motoristima koji su danas bili prisutni.

PerSu marketi

 

Želimo da pomognemo njima, mladim motociklistima, da doprinesemo njihovoj većoj bezbednosti i edukaciji, jer, ovi stariji već imaju dovoljno iskustva – rekao je on.
Motociklistima su se danas obratili Goran Živković načelnik Saobraćajne policije u Zrenjaninu, Mirko Pertović iz Saveta za bezbednost, kao i motociklisti Darko Todorov – Frajta i Miša Hromčik koji su govorili o bezbednosti u saobraćaju i važnosti kvalitetne opreme i ispravnosti motocikala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako je danas rečeno, javni podaci govore da su vozači i putnici na mopedima i motociklima treća najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u Srbiji. Putnici na motorizovanim dvotočkašima čine oko 10 odsto poginulih, biciklisti 9, a od toga je 9 odsto dece biciklista. U 36 posto saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju dvotočkaši, vozač motornog vozila nije uočio dvotočkaša, a u 12 odsto slučajeva vozač dvotočkaša nije uočio drugo vozilo.
Podaci pokazuju i da polovinu od 1,2 miliona ukupno poginulih godišnje u saobraćaju u svetu čine pešaci i vozači bicikala i motocikala, pri čemu pešaci čine 22 odsto, motociklisti 23, a biciklisti 4 odsto. Mnoge države su intenzivirale strategiju povećanja bezbednosri u saobraćaju, uključujući i izmene zakona u cilju povećanja bezbednosti vozila i puteva, ali su i dalje u zaostatku siromašne zemlje.

 

„Kaciga glavu čuva“ je tradicionalna akcija Auto moto saveza Srbije koja je usmerena pre svega na vozače motocikala i bicikala, ali i na ostale učesnike u saobraćaju. Auto-moto savez Srbije ovu akciju sprovodi od 2010. godine u cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju kao i kulure ponašanje učesnika u saobraćaju.
Kroz akciju ˝Kaciga glavu čuva˝ organizovana su javna okupljanja i konferencije za medije na kojima je govoreno o zabrinjavajućoj statistici i motociklistima kao jednoj od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju i na kojima je poklonjeno više hiljada zaštitnih kaciga i edukativnog materijala a sve sa ciljem skretanja pažnje na bezbednost u saobraćaju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh