I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

20 godina rada Odeljenja specijalističke poliklinike

Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda Opšte bolnice Zrenjanin obeležilo je 20 godina rada u zgradi nove bolnice u prisustvu velikog broja zaposlenih i penzionera koji su radili na tom odeljenju. 

Prisutnima su se obratili direktor Bolnice, dr Jovan Sekulić, načelnica Odeljenja, dr Dragana Dujin Bajat, glavna sestra Bolnice, Andrijana Santovac i glavna sestra Odeljenja, Tereza Kerčov, podsetivši prisutne na bitne momente u proteklih 20 godina rada.

Prva Specijalistička poliklinika (60-ih godina) nalazila se u centru Grada, u objektu koji je bio izgrađen u neposrednoj blizini Gradske kuće. Godine 1965. seli se u objekat na magistrali, gde se i danas nalazi. Tada nije bilo načelnika ove službe, a prva glavna sestra je bila Jovica Gogić. Kasnije, načelnik postaje dr Vladimir Milošević, gastroenterolog. Pored ostalih specijalnosti, u toj zgradi je bila smeštena i Onkološka ambulanta, Dijabetološka ambulanta, Rentgenološka služba i Laboratorija.

I Taxi Zrenjanin

Godine 1997. ovo odeljenje se seli u nov, savremeno opremljen prostor u krugu Bolnice, na prizemlju zgrade Nove bolnice. U sklopu Odeljenja funkcioniše 13 ambulanti: ortopedska, urološka, hirurška,ambulanta za plastičnu hirurgiju, otorinolaringološka, oftalmološka sa Strabološkim kabinetom, internističke ambulante: kardiološka sa kabinetima za dijagnostiku (ergometrija, ultrazvuk srca, holter pritiska, holter ritma), nefrološka, endokrinološka, hematološka, gastroenterološka, ambulanta za sistemske i reumatske bolesti i ambulanta za fizijatriju. Dnevno se uradi oko 700 pregleda.

Dosadašnji načelnici Odeljenja bili su dr Vladimir Milošević, gastroenterolog, dr Dragana Žegarac, specijalista neuropsihijatrije i dr Mirko Prvanov, kardiolog.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Glavne sestre su bile Jovica Gogić, Ljuba Milin, Smiljka Knežević, Jelena Davidov, Tereza Mađarov, Dijana Pap.

Danas, načelnik Odeljenja je dr Dragana Dujin Bajat,dermatovenerolog a glavna sestra je Tereza Kerčov.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh