I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

150 godina postojanja Saveza inženjera i tehničara Srbije obeleženo i u Zrenjaninu

U prostorijama Istorijskog arhiva u Zrenjaninu, sinoć je otvorena izložba „150 godina Saveza inženjera i tehničara Srbije, od tehničarske družine do savremenog udruženja“.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili, pored ostalih i  predsednik Saveza Zrenjanin Goran Marinković, kao i predsednik Saveza inženjera i tehničara Srbije Igor Marić.

I Taxi Zrenjanin

„Ovu izložbu u skraćenoj verziji prezentujemo širom Srbije. Zrenjanin je peti grad u koji smo došli, a obići ćemo još četiri ili pet gradova do kraja godine. Svaku od tih izložbi propratimo nekim predavanjem, a imamo i film koji je urađen o savezu. Savez ima 45 članica što multidisciplinarnih, što čisto profesionalnih, tu su arhitekte, urbanisti. Imamo i 20 udruženja, a jedno od udruženja je i ovo vaše u Zrenjaninu. Jedno vreme je ceo svet išao više ka bankarstvu ali se vrlo brzo zbog „industrije 04“ inženjerstvo ponovo popularizovalo. Čak su i fakulteti gde su smerovi povezani sa našim strukama ponovo aktuelni, iako smo u eri robotike i internet tehnologije. Trudićemo se da sve to više promovišemo, i da održimo diskurs između sveta i inženjera.“, naglasio je predsednik Saveza inženjera i tehničara Srbije dr. Igor Marić.

Nakon svečanog otvaranja izložbe i obraćanja predstavnika saveza i grada, arhitekta Zoran Stojačić je održao predavanje na temu „Banatski opus arhitekture Dragiše Brašovana“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Svi zainteresovani posetioci će moći da pogledaju izložbu u periodu od 22. do 31. maja.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh