I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Za vikend besplatni pregledi i ultrazvuk za sve građane

i love zrenjanin tv

Građani Zrenjanina imaće priliku da u nedelju, 15. oktobra, besplatno obave nekoliko besplatnih pregleda u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, u periodu od 8 do 16 časova.

Akcenat će biti na prevenciji maligniteta organa trbušne duplje, prostate kod muškaraca i reproduktivnih organa kod žena, pa će tako građani i građanke moći da urade laboratorijski nalaz PSA (tumor marker prostate), ultrazvuk abdomena i ginekološki pregled.

– U Biohemijskoj laboratoriji u sklopu naše bolnice, muškarcima starijim od 50 godina uzimaće se krv za analizu PSA, a na Radiološkom odeljenju vršiće se ultrazvuk abdomena. Preporučujemo sugrađanima koji imaju potrebu da obave ovaj pregled, da veče pre toga uzmu slabu večeru, a ujutru ne smeju ništa jesti ni piti, kaže direktorka Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“, Ivana Tešić.

Ivana Tešić

Fordomanija

Pored Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u ovu akciju besplatnih pregleda nedeljom koju je nedavno pokrenulo Ministarstvo zdravlja, uključiće se i Dom zdravlja „dr Boško Vrebalov“. Tako će se u Dispanzeru za žene obavljati ginekološki pregledi.

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani.

Prva akcija besplatnih pregleda održana je pre nepunih mesec dana u zrenjaninskoj bolnici, kada su građani mogli da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i EKG.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh