I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Gradnja 11 stanova u Ulici Franje Kluza za najugroženija izbegla lica

Finansijska sredstva za realizaciju izgradnje 11 stambenih jedinica u iznosu od 274.000 evra obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina, koji je obezbedio građevinsko zemljište i svu neophodnu infrastrukturu za buduće stanove.

Franje Kluža socijalni stanovi

U skladu sa važećim zakonskim propisima, investitor i vlasnik stambenog objekta biće Grad Zrenjanin, koji je obezbedio zemljište u javnoj svojini za izgradnju objekta, uz obavezu da obezbedi i finansira sve potrebne saglasnosti i uslove javnih komunalnih preduzeća, da osigura neophodnu infrastrukturu i izvrši priključenje objekta na električnu mrežu, vodovod i kanalizaciju, kao i da nakon primopredaje objekta izvrši uknjiženje nepokretnosti.

socijalni stanovi Franje Kluža

PerSu marketi

– Veoma sam zadovoljan što će 11 porodica  naših sugrađana koji se još vode kao izbeglice dobiti stanarsko pravo ovde. Nažalost, sva dešavanja devedesetih godina dovela su do toga da imamo puno izbeglica koje žive ovde već više decenija. Mislim da je dobro što rešavamo njihove stambene probleme, što ćemo sledeće godine započeti veliki projekat u Pančevačkoj i nastavićemo proširenje izbegličkog naselja u Kleku – izjavio je prilikom posete gradilištu gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

Čedomir Janjić

Čedomir Janjić

Izabrani korisnici će na izgrađenom objektu moći da steknu pravo svojine. Naime, Grad i izabrani korisnici će najpre zaključiti Ugovor o zakupu na određeno vreme od 6 meseci, pa će nakon isteka roka produžiti Ugovor o zakupu ili zaključiti Ugovor o kupoprodaji, u skladu sa odredbama Zakona o izbeglicama.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

socijalni stanovi Franje Kluža 2

Komesarijat za izbeglice i migracije od 2009. godine aktivno radi na problemu stambenog zbrinjavanja izbeglica i raseljenih lica. Te godine pristupilo se obnavljanju „Sarajevske inicijative”, koja je rezultirala bespovratnim donatorskim sredstvima u iznosu od 500 milona evra na nivou regiona, od kojih je 300 miliona pripalo Republici Srbiji. Ova zgrada se gradi upravo iz tih sredstava.

– Pored ove zgrade od 11 stanova koja vredi 33 miliona dinara, gradićemo u Pančevačkoj ulici vrlo brzo još 40 stanova i kasnije u Kleku još 26. Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Gradom Zrenjaninom. U proteklih 10 godina, uloženo je oko 100 miliona dinara uglavnom za stambeno zbrinjavanje – izjavio je pomoćnik Komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije, Ivan Gerginov.

Ivan Gerginov

Ivan Gerginov

Rok za izgradnju ovog objekta je jun 2018. godine.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh