I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

10. februara Festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu (VIDEO)

Članovi Udruženja kuvara amatera, negovatelja starih običaja i zaštitnika životne sredine, u saradnji sa Mesnom zajednicom Belo Blato 10. februara organizovaće jubilarni, peti po redu Festival kobasica.

Organizatori će takmičare, goste i zainteresovane građane dočekati  sa domaćom rakijom i tradicionalnim doručkom – pečenom džigericom, slaninom, kiselim kupusom i pekarski hlebom.

Festival će početi u 8 sati dolaskom takmičara, nakon čega će od 11h početi takmičenje u pravljenju i punjenju kobasica. Od 11 sati i 30 minuta odvijaće se takmičenje za izbor najboljih domaćih rakija, a od 13h ocenjivanje predatih pečenih kobasica. Za 15h je najavljeno proglašenje pobednika i uručenje nagrada.

I Taxi Zrenjanin

Udruženja i ekipe koje žele da se takmiče u pravljenju i pečenju kobasica, moraju da broje od četiri do šest članova, a zadatak će im biti da od dobijenih 5 kg mesa žiriju predaju 30 cm pečene i 30 cm sveže kobasice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Žiri će tokom festivala ocenjivati tok pripremanja kobasica, estetski izgled sveže kobasice, ukus i izgled pečene kobasice kao i dekoraciju stola i posluženja. Domaćini će učesnicima obezbediti meso, creva za kobasice i stolove, dok je obaveza takmičara da ponesu mašinu za mlevenje mesa, posude za meso, alat za punjenje kobasica, začine, dekoraciju za sto i neizbežnu domaću rakiju.

Kotizaciju za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji, koja iznosi  3.000 dinara,  takmičari treba da uplate na žiro račun Udruženja amatera kulinara, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine na broj 310-0000000211294-32 sa naznakom Donacija za festival kobasica.

Prijave sa nazivima ekipa mogu da se predaju i pozivanjem Ištvana Požara, na broj: 0600204967

Prisutni će tokom festivala moći da kupe sveže i pečene kobasice, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, sarmu, rakiju i vino, kao i da probaju domaće kolače.

Pogledajte prilog sa prošlogodišnje manifestacije:

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh