I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin

Severna Grčka – 1. deo: Stavros, Vrasna, Asprovalta

Stavros, Vrasna i Asprovalta spadaju među najpoluranije destinacije naših turista. Brojni faktori su odlučili da ovaj deo Grčke postane jedna od najpopularnijih turističkih regja po izboru putnika iz Srbije: relativna blizina destinacije, dobri putevi koji vode do ovih letovališta, kvalitetna pansionska i vanpansionska ponuda po vrlo pristupačnim cenama.

Stavros

Ovom prilikom izdvajamo tri popularna letovališta:

Stavros

Stavros je gradić sa 4.000 stanovnika u opštini Rendina, lociran u zalivu Strimonikos 75 km istocno od Soluna, na mestu gde plavetnilo Egejskog mora „susreće“ gustim šumama obraslu planinu Holomontas. Blaga klima i dugačka peščana plaža, osnove su duge tradicije i popularnosti ovog letovališta, zajedno sa brojnim prodavnicama, restoranima, tavernama, klubovima, kafićima, parkovima i malom lukom. Nedaleko od letovališta su LIDL i svi drugi veliki grčki supermarketi. Letovanje u Stavrosu podjednako je dobar izbor za turiste svih generacija. Već od prvog dana boravka gost se oseća kao kod kuće, a osim kupanja i odmaranja na plaži, tu su mogućnosti sportskih aktivnosti, šetnje gradićem ili u obližnjoj Asprovalti, izleti do Aristotelove Stagire, antičkog Amfipolisa ili manastira Sv. Georgija iz XIII veka. Na oko jedan sat vožnje (autoputem) su i Solun i Kavala, a dobri lokalni putevi mogu vas, kroz živopisne predele, odvesti do bilo koje destinacije na Halkidi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vrasna

U zalivu Strimonikos, na severoistočnom delu Halkidikija, sedamdesetak kilometara od Soluna, nalazi se ovo mirno letovalište – idealan izbor za porodični odmor. Vrasna Beach je neveliko turističko mesto sa dve – tri ulice koje paralelno „prate“ oko dva kilometra dugu peščanu plažu. Ovde je sve podređeno odmoru i sjajnim uslovima za uživanje u suncu, toplom i čistom moru.

Vrasna Asprovalta Nea Vrasna

U letovalištu je više taverni i kafića, a na manje od 15 minuta hoda je supermarket LIDL. Večernja zabava i razonoda može se lako pronaći u obližnjoj Asprovalti, najvećem turističkom centru u ovom delu Grčke, gde su i brojne prodavnice letnjih artikala i suvenira, kao i lepo uređena šetališta. Autobuska povezanost sa Solunom, Kavalom i drugim letovalištima u blizini je jako dobra, a tu je i mogućnost rentiranja vozila na dva ili četiri točka, kao i ponuda izleta u lokalnim agencijama.

Asprovalta

Ovo letovalište nalazi se neposredno na obali severnog dela zaliva Strimonikos. Od atraktivnog prirodnog ambijenta i odlične povezanosti dobrim putevima, preko brojnih smeštajnih kapaciteta, restorana, taverni, klubova i kafića, pa sve do prodavnica, marketa, banaka i apoteka – stiču se razlozi za ocenu da Asprovalta sa pravom spada u najpopularnija letovališta severne Grčke.

Asprovalta se nalazi u prelepom zalivu Strimonikos

Asprovalta se nalazi u prelepom zalivu Strimonikos

 

Ovde je lako prilagoditi svakodnevne troškove vlastitim mogućnostima, jer su cene sasvim umerene. Nedaleko od letovališta su i svi veliki grčki supermarketi. Lepo uređene ulice, šetališta sa drvoredima, česte kulturne i zabavne manifestacije tokom celog leta, kao i gostoljubivost meštana, mogu opravdati očekivanja svakog gosta i omoguciti dobar odmor na „zlatnim” plažama uz kristalno čisto more.

Nea Vrasna

Nea Vrasna: Kristalno čisto more i plaže bez velike gužve

Promenadom se lako i brzo stiže do obližnje Nea Vrasne, a tu je i puno sadržaja za zabavu, razonodu i sportske aktivnosti. Ne treba propustiti posetu manastiru Sv. Georgija (XIII vek) a nisu daleko ni antička Stagira i Amfipolis.

Turistička agencija Solaris Travel u ponudi za sezonu 2015. ima aranžmane na 10, 12 i 15 noćenja uz organizovan prevoz iz Zrenjanina. Iskoristite pogodnosti ranog bukiranja kod pojedinih aranžmana i ostvarite popust.

Sve informacije i rezervacije: Solaris Travel, Gimnazijska 25 telefon: 610007.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh