I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe

Severna Grčka – 1. deo: Stavros, Vrasna, Asprovalta

Stavros, Vrasna i Asprovalta spadaju među najpoluranije destinacije naših turista. Brojni faktori su odlučili da ovaj deo Grčke postane jedna od najpopularnijih turističkih regja po izboru putnika iz Srbije: relativna blizina destinacije, dobri putevi koji vode do ovih letovališta, kvalitetna pansionska i vanpansionska ponuda po vrlo pristupačnim cenama.

Stavros

Ovom prilikom izdvajamo tri popularna letovališta:

Stavros

Stavros je gradić sa 4.000 stanovnika u opštini Rendina, lociran u zalivu Strimonikos 75 km istocno od Soluna, na mestu gde plavetnilo Egejskog mora „susreće“ gustim šumama obraslu planinu Holomontas. Blaga klima i dugačka peščana plaža, osnove su duge tradicije i popularnosti ovog letovališta, zajedno sa brojnim prodavnicama, restoranima, tavernama, klubovima, kafićima, parkovima i malom lukom. Nedaleko od letovališta su LIDL i svi drugi veliki grčki supermarketi. Letovanje u Stavrosu podjednako je dobar izbor za turiste svih generacija. Već od prvog dana boravka gost se oseća kao kod kuće, a osim kupanja i odmaranja na plaži, tu su mogućnosti sportskih aktivnosti, šetnje gradićem ili u obližnjoj Asprovalti, izleti do Aristotelove Stagire, antičkog Amfipolisa ili manastira Sv. Georgija iz XIII veka. Na oko jedan sat vožnje (autoputem) su i Solun i Kavala, a dobri lokalni putevi mogu vas, kroz živopisne predele, odvesti do bilo koje destinacije na Halkidi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vrasna

U zalivu Strimonikos, na severoistočnom delu Halkidikija, sedamdesetak kilometara od Soluna, nalazi se ovo mirno letovalište – idealan izbor za porodični odmor. Vrasna Beach je neveliko turističko mesto sa dve – tri ulice koje paralelno „prate“ oko dva kilometra dugu peščanu plažu. Ovde je sve podređeno odmoru i sjajnim uslovima za uživanje u suncu, toplom i čistom moru.

Vrasna Asprovalta Nea Vrasna

U letovalištu je više taverni i kafića, a na manje od 15 minuta hoda je supermarket LIDL. Večernja zabava i razonoda može se lako pronaći u obližnjoj Asprovalti, najvećem turističkom centru u ovom delu Grčke, gde su i brojne prodavnice letnjih artikala i suvenira, kao i lepo uređena šetališta. Autobuska povezanost sa Solunom, Kavalom i drugim letovalištima u blizini je jako dobra, a tu je i mogućnost rentiranja vozila na dva ili četiri točka, kao i ponuda izleta u lokalnim agencijama.

Asprovalta

Ovo letovalište nalazi se neposredno na obali severnog dela zaliva Strimonikos. Od atraktivnog prirodnog ambijenta i odlične povezanosti dobrim putevima, preko brojnih smeštajnih kapaciteta, restorana, taverni, klubova i kafića, pa sve do prodavnica, marketa, banaka i apoteka – stiču se razlozi za ocenu da Asprovalta sa pravom spada u najpopularnija letovališta severne Grčke.

Asprovalta se nalazi u prelepom zalivu Strimonikos

Asprovalta se nalazi u prelepom zalivu Strimonikos

 

Ovde je lako prilagoditi svakodnevne troškove vlastitim mogućnostima, jer su cene sasvim umerene. Nedaleko od letovališta su i svi veliki grčki supermarketi. Lepo uređene ulice, šetališta sa drvoredima, česte kulturne i zabavne manifestacije tokom celog leta, kao i gostoljubivost meštana, mogu opravdati očekivanja svakog gosta i omoguciti dobar odmor na „zlatnim” plažama uz kristalno čisto more.

Nea Vrasna

Nea Vrasna: Kristalno čisto more i plaže bez velike gužve

Promenadom se lako i brzo stiže do obližnje Nea Vrasne, a tu je i puno sadržaja za zabavu, razonodu i sportske aktivnosti. Ne treba propustiti posetu manastiru Sv. Georgija (XIII vek) a nisu daleko ni antička Stagira i Amfipolis.

Turistička agencija Solaris Travel u ponudi za sezonu 2015. ima aranžmane na 10, 12 i 15 noćenja uz organizovan prevoz iz Zrenjanina. Iskoristite pogodnosti ranog bukiranja kod pojedinih aranžmana i ostvarite popust.

Sve informacije i rezervacije: Solaris Travel, Gimnazijska 25 telefon: 610007.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh