I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Mesne zajednice

U Mužlji složno, za uređeniju sredinu

U nizu radnih akcija, u Mužlji je se nedavno okupilo petnaestak udruženja i civilnih organizacija, koja su saradnji sa Savetom mesne zajednice očistila i ulepšala nekoliko zelenih površina u selu.

muzlja-uredjenje2

Članovi Kuvara amatera i negovatelja starih običaja su u parku ispred mesne zajednice pokosili travu, okrečili stabla i vršili popravke na zidovima njihovog doma, koje su nedavno preuredili u Etno sobu. U parku su aktivno delovale i marljive članice Ženskog Foruma Saveza vojvođanskih Mađara i Ženskog Rukometnog Kluba Lehel. One su očistile okolinu autobuskog stajališta, okrečile saksije, zasadile i zalivale cveće. Mlade rukometašice su dan ranije marljivo radile na ulepšavanju rukometnog terena.

Kao i svake godine, akciji su se radosno pridružili i mališani vrtića Snežana. Oni su zajedno sa vaspitačicama i roditeljima očistili igralište i ofarbali sprave za igru. Njima su se priključili i članovi Udruženja ljubitelja vinara, koji su u dvorištu vrtića posadili sadnice tuje. Pored vrtića se nalazi zgrada nekadašnjeg bioskopa, koja je posle mnogo godina – zahvaljujući naporima Klaster Fokusa – rekonstruisana. Ispred zgrade se nalazi zelena površina na kojoj su članovi Mesnog odbora SVM posadili sadnice tuje i to zahvaljujući porodici Siveri, koja im je izašla u susret i poklonila sadnice.

PerSu marketi

muzlja-uredjenje

U dvorištu nekadašnje Piroš Čizme vredni članovi Udruženja starosnih i invalidskih penzionera su pokosili travu, ofarbali ograde, vršili radove na prostorijama toaleta i na zgradi Kluba Mužljanaca, koja posle obilnih kiša prokišnjava. Vredne članice pomenutih udruženja su za to vreme ulepšavali baštu, sadili cveće i kuvali ručak.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Akciji čišćenja sela pridružile su se i članice Kluba Žena, koje su obrisale prašinu, usisavale i očistile njihovu prostoriju. One su prošlog četvrtka vredno radile kod spomenika podignut mužljanskim borcima, koji su stradali u Drugom svetskom ratu – pokupile su razbacano smeće, okrečile drva i ofarbale ogradu, a deca iz komšiluka su zalivala cveće i metlama očistila stazu ispred spomenika.

muzlja-uredjenje1

U ovogodišnjoj akciji čišćenja i ulepšavanja sela svojim radom su učestvovali i članovi KUD-a Petefi Šandor, Fudbalskog Kluba Lehel, Mužljanskog Omladinskog Foruma, Društva pčelara Akac i Lovačkog društva Krasnica.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh