I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

Tarašani pozivaju na proslavu seoske slave

U Tarašu će 19. avgusta početi dvodnevno obeležavanje seoske slave „Preobraženje gospodnje“. Ovo će biti 86. put kako meštani obeležavaju slavu sela.

taras

-Od 2000. godine u okviru slave održavamo i tradicionano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Taraški kotlić“. U ovom selu se uvek kuvala dobra riblja čorba jer je u Tisi kraj sela uvek bilo lepih primeraka somova, šarana, štuke, karaša i drugih vrsta riba. Ribolov je nekad većini meštana bio izvor egzistencije, a danas predstavlja i izvor zadovoljstva. Zato i ne čudi što se ova manifestacija održava upravo u Tarašu, 17. put, kažu meštani pred početak manifestacije.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje će biti održano u nedelju, trajaće od 9 do 12h, dok je proglašenje pobednika predviđeno za 13h. Prijave takmičara vrše se pozivanjem brojeva 063/648-524 i 060/721-0385, ili na licu mesta.

PerSu marketi

vesna-njagric-taras-taraski-kotlic

-Pozivamo sve gurmane, ljubitelje riblje čorbe, da dođu u naše selo i da se takmiče sa iskusnim Tarašanima. Pored lepog druženja i dobre čorbe, pobednike očekuju prikladne nagrade, naveli su organizatori u svom pozivu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

PROGRAM Taraške slave „Preobraženje gospodnje“

Subota 19.8.

9,30h Sveta liturgija u hramu Svetog Velikomučenika Georgija

19,30 Prezentacija „Karate kluba „Banat“

20-22h KUP „Toza Marković“ turnir u malom fudbalu-finale

Nedelja 20.8.

9h „Taraški kotlić“ takmičenje u kuvanju riblje čorbe

10h „Ispraćanje roda“ nagradni kviz za decu; Štand udruženja građana ‘’Taraške rode’’; Izložba slika nastalih tokom likovne kolonije 2015., 2016. i 2017. kao i fotografija i dečijih radova

12h Predavanje uzoraka riblje čorbe

13h Proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe

Foto: Vesna Njagrić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh