I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Mesne zajednice

Oproštajno veče: Četiri godine za pamćenje

Maturanti mađarskog odeljenja Zrenjaninske gimnazije priredili su prošle nedelje u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ oproštajno veče svojim profesorima i školskim prijateljima.

maturanti-gimnazija-madjarsko1

U pratnji razredne starešine Dijane Rajin, oni su se prvo oprostili od učenika prvog i drugog razreda koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, poželevši im marljivo učenje i da se nikad ne predaju. Nakon toga su se, pevajući tradicionalne maturanske pesme, uputili ka pozorištu gde su ih pored direktora gimnazije Milana Radakovića i profesora, velikim aplauzom dočekali ponosni roditelji, sestre, braće, bake, deke i prijatelji.

maturanti-gimnazija-madjarsko

PerSu marketi

Kroz sastave, stihove i pesme prisetili su se najzanimljivijih četvorogodišnjih događaja i zahvalili se profesorima na predanom znanju i strpljenju, ali i roditeljima na neumornom bodrenju i podršci. Tradicionalno, učenici trećeg razreda su im organizovali predstavu i poželeli mnogo uspeha u daljem školovanju. Maturanti su pored poklona i cveća dobili i male tašne, u kojima su se nalazili citati, olovke (da pišu svoje životne puteve), pogačice (da ne budu gladni) i šačice zemlje (da se osamostale i osnuju svoju porodicu).

Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh