I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

KUD „Petefi Šandor“ otvorio novu sezonu

Članovi Mađarsko Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ iz Mužlje od osnivanja nastoje da kroz raznovrsne priredbe i nastupe neguju mađarski jezik, čuvaju tradicionalne mađarske folklorne pesme i igre i da ih sa posebnom pažnjom prenesu na mlađe generacije.

kud-petefi-3

OTVORENA NOVA SEZONA
Večeras je u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva nastupom glumačkih, recitatorskih, plesačkih, pevačkih i citraških sekcija otvorena nova sezona, koja će biti u znaku obeležavanja i proslave sedam decenija aktivnog rada društva.

kud-petefi-2
Nakon pozdravnih reči domaćina, dodeljene su Zlatne plakete onim članovi, koji su svojim radom i trudom zadužili ne samo ovu kulturno-umetničku ustanovu, nego i celu zajednicu.

Plakete su dobili Kornelia Borki, koja je društvu nedavno poklonila klavir iz 1848.godine, Kristina Juhas Terkelj, predsednica KUD-a i Miroslav Tripković, član odrasle citraške grupe.

I Taxi Zrenjanin

kud-petefi-1
U okviru bogatog programa nastupili su najmlađi članovi plesnih grupa, mažoretkinje, odrasla i mlada citeraška grupa „Kisbanda“, grupa igrača folklornih muzika, mešoviti hor, mladi i talentovani glumci, kao i mnogi drugi.
Publika je tokom večeri mogla da pogleda izložbu najnovijih radova članova Kluba slikara amatera iz Mužlje.
Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh