I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

Duh Italije u beloblatskoj školi

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Evropsko selo“, beloblatska škola predstavljaće jednu veliku i sa istorijskog aspekta posmatrano, vrlo značajnu zemlju – Italiju.

Još od momenta formiranja ideje ova manifestacija nosi u sebi i značajnu edukativnu dimenziju, koja će upravo kroz razne aktivnosti pokazati svu kreativnost učenika i nastavnika u predstavljanju te zemlje. Smisao i jeste da se u narednom periodu što interesantnije obrade nastavne jedinice koje sadržajno korespondiraju sa tom zemljom. Tema i mogućnosti ima puno – od istorije, geografije, kulture, nauke, umetnosti, turizma pa do sporta, kaže direktor tamošnje osnovne škole Milan Nedeljkov.

Rezultat treba da bude jedan neobičan kolaž koji će izneti učenici i njihovi natavnici, a koji će kroz panoe, video prikaze, crteže, makete i igrokaze biti dostupno svima u školi, čak i lokalnoj zajednici. Kruna svega biće centralna manifestacija na Dan Evrope, prava „ evropska fešta“ sa puno šarenila, neobičnosti i svih evropskih mirisa.

– U OŠ“Bratstvo jedinstvo“ formiran je akcioni tim na čelu sa nastavnicom Adelom i aktivnosti kreću. Smišljaju se ideje i sadržaji, materijal se polako prikuplja ali za sada još ne iznosimo sve detalje. O tome će čitalačka publika biti redovno i blagovremeno obaveštavana, kažu u beloblatskoj školi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

EVROPSKO

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh