I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

Belo Blato: Deca priredila dobrodošlicu rodama

Danas je bio radostan dan u Belom Blatu. Ni veoma jak vetar, povremeno olujne jačine, nije sprečio učenike osnovne škole da izraze toplu dobrodošlicu rodama.

belo-blato-rode

Okupljeni u sred sela, uz prigodnu predstavu koju su izvela deca, uživali smo u edukativnom performansu na otvorenom. Ekološke priče o rodama i njihovom staništu, te o potrebi da se to stanište očuva, ali i o plemenitosti i porodičnoj privrženosti tih lepookih ptica u potpunosti su zaokipile pažnju svih prisutnih.

belo-blato-rode1

PerSu marketi

U jednom delu ove lepe i neobične ulične predstave čak su se i najstarije meštanke i meštani aktivno uključili u tok glumačke igre. Bilo je veselo, razdragano, edukativno i emotivno. Našim belim „meštankama“ poželeli smo topla, puna gnezda i lepo vreme uz obećanje da ćemo ih čuvati i paziti. Zauzvrat, od njih tražimo da nam se i dogodine vrate, ako je moguće – da povuku i rodbinu svoju, tako da ih bude sve više. Njih i dece u Belom Blatu.

Piše Milan Nedeljkov

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh