I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zvezdina škola košarke oduševila male Zrenjanince (VIDEO)

Košarkaški klub Crvena zvezda je, u saradnji sa Aviv Parkom, organizovao javni čas škole košarke, koji je trajao u subotu od 16 do 20 časova.

Najmlađim polaznicima je omogućen rad sa trenerima koji su dokazano najbolji u radu sa decom, ali i majice, osveženja i slatki paketići. Poklone za sve učesnike obezbedili su KK Crvena zvezda i njeni partneri Sport Vision, Vivia i IDEA.

Fordomanija

– Na kampovima, koje smo imali u Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru, bilo je ukupno 550 dece iz Srbije, ali i iz inostranstva. Posle toga smo krenuli u obilazak gradova po Srbiji i na taj način želimo da kao najveći klub u Srbiji, šampion ABA lige, damo doprinos promociji košarke i da animiramo mlade da se bave sportom. Naši treneri su veoma iskusni u radu sa decom. U Zrenjanin smo doveli dva najbolja trenera za rad sa mladima u Srbiji, a jedan od njih je Milovan Bulatović, prvak Srbije sa pionirima i kadetima Crvene zvezde. Posle Zrenjanina ćemo nastaviti sa održavanjem javnih časova Zvezdine škole košarke i u ostalim gradovima Vojvodine, ali i u centralnoj i južnoj Srbiji – rekao je Filip Sunturlić, direktor marketinga KK Crvena zvezda.

Jedan trening je trajao od 45 minuta do sat vremena. Prijavljivanje dece od 7 do 14 godina je bilo besplatno. Deca su podeljena po starosnim grupama, kako bi rad bio funkcionalniji. Treninzi su realizovani po istom sistemu, kao na treninzima Zvezde u Beogradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Za 45 minuta deca ne mogu mnogo da nauče, ali je važno da ih animiramo i da im stavimo do znanja koliko mogu da napreduju u košarci. Taj pedagoški segment je vrlo važan u radu sa mladima.

Pitali smo Sunturlića u čemu je tajna uspeha škole košarke KK Crvena zvezda.

– U slobodi u radu i u rizicima, koje preuzimamo na sebe, da bi napravili mladog igrača, koji jednog dana može da zaigra u prvom timu Zvezde. Imamo iskusne trenere, odličan sistem organizacije, u Beogradu imamo tri dvorane i četiri otvorena terena na Kalemegdanu… Svi treneri, koji rade sa najmlađima, moraju svaki dan da rade i na sebi, da vode računa o svim detaljima, jer je rad sa decom kompleksniji od rada sa odraslima.

Filip Sunturlić na terenu u zrenjaninskom AVIV parku

Barselona u fudbalu – Zvezda u košarci

Škola košarke Crvene zvezde je poznata i priznata u celoj Evropi.

– Nas zovu košarkaška La Masija, jer smo u košarci, ono što je u fudbalu Barselona. Veliko priznanje su bili i tekstovi u grčkim i litvanskim novinama o broju mladih igrača, koje izbacimo svake godine – rekao je Filip Sunturlić na kraju razgovora.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh