I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

ŽRK Proleter razmišlja o istupanju iz Super B lige, 300.000 dinara koštaju samo sudije

Kako se takmičiti u Super B ligi sa novcem dobijenim od grada Zrenjanina? – pitaju se čelni ljudi ŽRK Proleter.

Trener Dragan Lazarov i direktor kluba, Zlatko Čaušević

– Zaista nas je neprijatno iznenadilo ovo rešenje o sufinansiranju od strane lokalne samouprave, po kojem klub dobija 300.000 dinara za 2017. godinu. Sa tim novcem ne možemo ni da počnemo takmičenje. Mi smo domaćini u 10  utakmica, a sudije i delegat koštaju 30.000 po utakmici.  To je 300.000 dinara samo za sudije i delegate. Za odlazak na gostovanja nam je potrebno više novca, oko 500.000 dinara, jer gostujemo ekipama iz cele Srbije – počinje priču šef stručnog štaba ŽRK Proleter, Dragan Lazarov.

Na to treba dodati i 500.000 dinara koliko iznosi kotizacija za takmičenje u Super B ligi Srbije.

I Taxi Zrenjanin

DEVOJKE IGRAJU ZA „HVALA“

– To znači da nam ukupno treba minimum milion dinara da bi se normalno takmičili. Mi se trudimo da realno vodimo klub. Sve devojke su iz Zrenjanina, tako da nemamo dodatnih troškova što se tiče stanarine i ishrane. One igraju bez stipendije, igraju za „hvala“, zato što vole ovaj  klub i ovaj sport. Znamo da je budžet za sport generalno smanjen, ali dok je nekim klubovima smanjena dotacija za 10, 20 ili 30 posto, nama je taj novac smanjen za više od 50 posto. Prethodna tri dana smo bili zauzeti organizacijom „Trofeja grada Zrenjanina“, a ove nedelje ćemo pokušati da organizujemo sastanak sa ljudima koji vode sport i da vidimo da li postoji dobra volja da ŽRK Proleter nastavi takmičenje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ŽRK Proleter spada među najuspešnije ženske klubove, kada su u pitanju „loptaški“ sportovi.

„NIKAD NISMO RAZBACIVALI NOVAC“

– Imamo 60 licenciranih devojaka. Prva ekipa se takmiči u Super B ligi, druga ekipa nastupa u Banatskoj ligi, a dve ekipe se takmiče u ligama mlađih kategorija.  Pored njih imamo još 20 devojčica, koje treniraju u školi rukometa. Devojke i roditelji su do sada generalno zadovoljni onim što radimo. U klubu vlada dobra atmosfera. Uvek smo bili realni što se tiče ambicija i nikad nismo razbacivali novac. Želimo samo da imamo osnovne uslove za takmičenje. Ne mora nam niko davati novac, mi smo zadovoljni ako nam je obezbeđen prevoz, uplaćena kotizacija i pokriveni troškovi za sudije – zaključio je Lazarov.

Konačnu odluku, odustati od takmičenja ili ne, ŽRK Proleter će doneti ove nedelje. 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh