I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Počele prijave za drugi „Zrenjaninski polumaraton“ (VIDEO)

Mala grupa entuzijasta, sportskih radnika, koji trče polumaratone u našoj zemlji i inostranstvu i koji vole dobru zabavu, došli su na ideju da 2016. godine organizuju 1. polumaraton u svom gradu Zrenjaninu, mestu dobrih domaćina, ljubavi i bogate istorije.

– Maraton tim ,,Zrenjanin“ ima svoju nesebičnu priču i želi da od Zrenjaninskog polumaratona napravi pravu trku po ukusu svih trkača, kakvu oni i zaslužuju, a opet jedinstvenu, koja ce trkačima ostati u lepom sećanju. Naš cilj je da se uz vašu podršku i naše nesebično zalaganje iz godine u godinu podižu standardi u organizaciji trke. Nadamo se lepoj trkačkoj budućnosti kojom će se naš grad Zrenjanin ponositi – rekao je Milan Delić iz ARK Petrovgrad, koji je organizator ove sjajne manifestacije.

PROŠLE GODINE – 500 TRKAČA

Prvi Zrenjaninski polumaraton je održan 6. novembra 2016. godine. Privukao je pažnju velikog broja ljudi (više od 500 trkača) iz Srbije i inostranstva i, po mišljenju trkača, opravdao epitet jednog od najbolje organizovanog polumaratona u Srbiji.

Fordomanija

Polumaratonci iz Zrenjanina sa sportskim komentatorom RTS, Raletom Simićem

Pobednici 1. Zrenjaninskog polumaratona su :

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

u muškoj konkurenciji Nenad Živković koji je stazu od 21.1 km istrčao za 1.13;
u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović koja je stazu od 21.1 km istrčala za 1.29.

– Naš plan je da se ne zaustavimo na ovom, za nas velikom uspehu, već da rastemo iz godine u godinu kroz jos bolju organizaciju i još veći broj trkača – kaže profesor Miroslav Molnar, jedan od osnivača zrenjaninskog polumaratona.

Pobednici u apsolutnoj kategoriji, za 1, 2 i 3 mesto, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji dobijaju pehare i robne nagrade.
Pobednici u ostalim kategorijama, samo za osvojeno prvo mesto dobijaju pehare. Za drugo i treće mesto dobijaju diplome.
Takmičari koji učestvuju u Trci zadovoljstva i Štafeti dobiće pehare za 1, 2 i 3 mesto.

Kategorije

MUŠKARCI
Apsolutna: do 39 godina
Veteranska: 40-49; 50-59 i 60+

ŽENE
Apsolutna: do 39 godina
Veteranska 40-49 i 50+

Nagrade

Pobednici u apsolutnoj kategoriji, za 1, 2 i 3 mesto, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji dobijaju pehare i robne nagrade.
Pobednici u ostalim kategorijama, samo za osvojeno prvo mesto dobijaju pehare. Za drugo i treće mesto dobijaju diplome.
Takmičari koji učestvuju u Trci zadovoljstva i Štafeti dobiće pehare za 1, 2 i 3 mesto.

Staza

Staza Zrenjaninskog polumaratona duga je 21,1 km, ravna je i kružna, bez većih uspona. Trči se tri kruga kroz najlepše delove grada – od starta trke ispred Gradske kuće, kroz najpoznatije zrenjaninske ulice i naselja 4. jul i Ruža Šulman.

Zrenjaninski polumaraton je trka koja će vas provesti kroz sve lepote našeg grada i ostace vam zauvek u lepom sećanju.

Trčanjem na našem Zrenjaninskom polumaratonu, postajete deo nezaboravne priče – priče o jednom gradu širokog srca, nesebičnih domaćina i trkača.

Najvažniji i neizostavni deo naše trkačke priče činite naravno vi, trkači, koji ćete doći da istrčite jedan pravi gradski polumaraton, da se vidite se sa prijateljima i da uživate u našem gradu, našem Zrenjaninu, gradu sporta.

Start za 95 dana

Iako je do starta drugog Zrenjaninskog polumaratona ostalo još mnogo, celih 95 dana, prijave su već počele. Više informacija imate na zvaničnoj internet prezentaciji i facebook stranici Zrenjaninskog polumaratona.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh