I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjaninski polumaraton se održava u nedelju – deo grada će biti zatvoren za saobraćaj

Zrenjaninski polumaraton, drugi po redu, biće održan u nedelju, 8. oktobra, a tim povodom je danas održana konferencija za medije u Gradskoj kući.

 

Manifestaciju su  najavili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predstavnici organizatora trke – Atletsko – rekreativnog kluba Petrovgrad – Milan Delić, Miroslav Molnar i Srđan Neškovski.

I Taxi Zrenjanin

–  Grad Zrenjanin učestvuje u organizaciji i finansijski podržava ovu sportsku manifestaciju. Drago nam je što se naš grad našao među dvadesetak mesta u Srbiji, koja organizuju ulične trke. Već sada imamo više prijavljenih takmičara nego što je to bilo na prvom polumaratonu, oko 600, a očekujemo i prijave uoči same trke. Sigurno je i da će nove trke, dečija i štafetna, privući određen broj učesnika i ja pozivam Zrenjanince, kako da učestvuju, tako i da posmatraju sama dešavanja na ovom polumaratonu, kao i za malo strpljenja zbog zatvaranja ulica za saobraćaj, što ipak neće dugo trajati – rekao je Saša Santovac.

Novina – dečija trka

Vukosava Đapić Atanacković najavila je početak dečije trke za 9 časova, sa startom ispred Centralne apoteke i ciljem ispred Gradske kuće, što je trasa od oko 350 metara. Takmičiće se osnovci, od petog do osmog razreda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U jednoj kategoriji trčaće deca uzrasta petog i šestog razreda, posebno devojčice i dečaci, a potom i sedmog i osmog razreda. Očekujemo oko 200 učesnika i ovom prilikom pozvala bih svu decu pomenutog uzrasta da nam se pridruže”, kazala je ona i dodala da sam broj prijavljenih učesnika polumaratona govori da se radi o ozbiljnoj trci, sa zahtevnom organizacijom.

Miroslav Molnar najavio je da će u trci učestvovati i prošlogodišnji pobednik, Nenad Živković iz Kragujevca, koji se priprema za učešće na narednim olimpijskim igrama, Igor Stanojević iz Prokuplja, Slobodan Marinkov iz Pančeva, i još nekoliko ozbiljnih polumaratonaca, a da će voditelj i ove godine biti sportski novinar RTS i vrstan poznavalac atletike Radoslav Rale Simić.

Ulice koje će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog trke će više gradskih ulica biti privremeno zatvoreno za saobraćaj u periodu od 9 do 15 časova. Novina u odnosu na prošlogodišnje, premijerno izdanje trke, jeste da će od 9 časova biti organizovana dečija trka, kao i da će se, osim trke zadovoljstva (7 km) i polumaratonske (21 km), održati i štafetna trka – 3 puta po 7 km.

Trasa trke, odnosno ulice u kojima će saobraćaj u nedelju, 8. oktobra, privremeno biti obustavljen od 9 do 15 časova:

Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i cilj.

Start polumaratona i trke zadovoljstva je u 10 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km.

Više informacija o 2. Zrenjaninskom polumaratonu na internet stranici: www.zrmaraton.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh