I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Zrenjaninci važan deo bejzbol reprezentacije

“U mestu Castions delle Mura, u italijanskoj pokrajini Friuli, od 02. do 05. jula je održan 25. Memorijalni turnir “Federico Zuttion“ u bejzbolu i softbolu.

Detalj sa turnira u Italiji

Detalj sa turnira u Italiji

Na turniru je učestvovalo 27 ekipa sa ukupno preko 300 dečaka i devojčica, iz Italije i Srbije. U sklopu priprema za Kvalifikacioni turnir za kadetsko prvenstvo Evrope (U 14), koji će se održati u Beogradu 20 – 26. jula.

Italija 3

PerSu marketi

Bejzbol reprezentacija Srbije je na ovom turniru nastupila sa tri ekipe: kadetima (U16), mlađim kadetima (U14) i pionirima (U12). Kadetska ekipa (igrači rođeni 1999. godine) je ostvarila jednu pobedu i tri poraza i na kraju je bila četvrta od 6 ekipa. Mlađi kadeti (godišta 2000/2001) su ostvarili dve pobede i dva poraza i zauzeli četvrto mesto od 6 ekipa. Pioniri (godišta 2002/2003), su ostvarili jednu pobedu i zauzeli peto mesto.

Veći deo reprezentacije su činili Zrenjaninci

Veći deo reprezentacije su činili Zrenjaninci

Ove tri ekipe su bile sastavljene od igrača iz 6 bejzbol klubova (Novi Sad, Beograd, Ripanj, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo). Bejzbol klub “Bečkerek“ iz Zrenjanina je predstavljalo čak sedam igrača: Ivan Besedeš (kadeti), Marko Marjanović, Miloš Đukić, Ivan Milin (mlađi kadeti), Andrej Subu, Jovan Đurić, Uroš Bursać (pioniri).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OSVOJILI TURNIR U BUDIMPEŠTI

Proteklog vikenda (11 – 12. jul), pionirska reprezentacija Srbije u bejzbolu (igrači 2002. i mlađi) je učestvovala na međunarodnom bejzbol turniru u Budimpešti, u organizaciji BK “Reds“ iz Budimpešte. Na turniru su još učestvovale ekipe: “Reds“ Budimpešta – Mađarska, ”Rascals” Janošomorja – Mađarska, “Vindija“ Varaždin – Hrvatska.

Ekipa iz Srbije je pokazala najkvalitetniju igru, odličnu efikasnost, pa je savladala sve protivnike i osvojila I mesto na turniru. Drugo mesto, zahvaljujući boljem poen – količniku osvaja ekipa iz Hrvatske, a treće mesto ekipa ”Rascals”.

Reprezentaciju Srbije su sačinjavali igrači iz 4 kluba (Beograd, Novi Sad, Ripanj, Bečkerek-Zrenjanin), a Bejzbol klub “Bečkerek“ iz Zrenjanina su predstavljali Andrej Subu, Jovan Đurić i Uroš Bursać.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh