I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjaninci slavili sa kadetskom i seniorskom reprezentacijom Srbije

Mesec jul je za igrače bejzbola u Srbiji rezervisan za reprezentativne nastupe. Nakon uspešnog nastupa pionirske ekipe Srbije u Italiji (Castions delle Mura) i osvojenog 3.mesta na tom velikom turniru, usledila su još dva velika sportska događaja.

Bejzbol

Ivan Milin (kleči drugi sa desna), Uroš Bursać (stoji četvrti sa leva).

Prvo je u Beogradu, od 8-10.jula 2016.godine održan Balkanski kup U15, međunarodni turnir na kojem su učestvovale ekipe Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Na bejzbol terenu na Adi, odigrano je 8 zanimljivih utakmica. Kadetska reprezentacija Srbije, uspela je da nadigra svoje vršnjake iz Slovenije i Hrvatske, ali je ekipa Mađarske ipak bila prejaka za naše kadete. Konačan poredak je bio: 1.Mađarska 2.Srbija 3.Hrvatska 4.Slovenija.

Uspeh naših igrača je veći, jer je za Mađarsku, zbog zauzetosti kadetskog tima, igrala praktično njihova juniorska reprezentacija pojačana sa nekoliko seniora. Dva člana Bejzbol kluba “Bečkerek“ iz Zrenjanina, su igrala za kadetsku reprezentaciju Srbije na ovom turniru: Ivan Milin i Uroš Bursać.

I Taxi Zrenjanin
bejzbol-reprezentacija

Vladimir Saravolac (kleči treći sa desna), Marko Marjanović (stoji treći sa leva).

Potom, od 25 – 30. jula, u Ljubljani je održan kvalifikacioni turnir Evropskog prvenstva “C“ grupe. Seniorske ekipa Srbije, nakon dvonedeljnih priprema u Beogradu, i pet teških utakmica, uspela je da osvoji ovaj važan turnir. Nije počelo dobro za našu ekipu, porazom od Finske, ali su potom pobeđene Norveška (21-3) i Irska (9-6). Konačno, u finalu, pred punim tribinama, savladana je domaća Slovenija (6-2), silno motivisana da osvoji turnir. Ovim uspehom, Srbija se vratila u “B“ grupu Evropske bejzbol federacije, i postigla je najveći reprezentativni uspeh još od 2004.godine, kada je igrala polufinale “B“ grupe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije, igrala su dva člana Bejzbol kluba “Bečkerek“ iz Zrenjanina, Vladimir Saravolac i Marko Marjanović. Saravolac već treću sezonu standardni član reprezentacije, igrao je na poziciji čuvara druge baze i bio četvrti udarač ekipe sa 6 hitova i 2 postignuta poena. Mladi bacač Marko Marjanović, rođen 2000.godine, je prvi put pozvan u reprezentaciju, i za njega su pripreme, boravak u Sloveniji i rad sa starijim igračima, bile veliko iskustvo. Imao je jedan kvalitetan nastup, ali se njegove prave igre očekuju u godinama koje dolaze.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh