I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Zrenjaninac sa titulom svetskog prvaka

Mladi Zrenjaninac, Nebojša Mileusnić prošlog meseca je postao svetski prvak na takmičenju u bodi bildingu i fitnesu, održanom u Austriji. Pripreme i ulaganja do titule najboljeg na svetu, razumeju samo oni koji su mu bili svakodnevna podrška, pre svega porodica. Ovaj sjajan momak nije dobio ekvivalent u podršci vredan svetskoj tituli, naročito onih koji se često pozivaju na sport, uspehe mladih…Nebojša se ipak ne osvrće mnogo, i gleda napred u neke nove uspehe. On radi ono što voli, i u tome je najbolji. Naš Zrenjaninac.

I love Zrenjanin : Da li je bio težak zadatak osvojiti svetsko priznanje u Lincu, u pogledu konkurencije?

Nebojša Mileusnić : Na takmičenju kao sto je WFF “World Championship”, svake godine učestvuje oko 300-400 takmičara iz celog sveta, i to dovoljno govori koliko je teško doci do trofeja.

I love Zrenjanin : Koliko si bio siguran u sebe na ovom takmičenju, da li si na osnovu fizičke i psihičke pripremljenosti mogao da proceniš da ćeš se kući vratiti sa priznanjem?

Nebojša Mileusnić : Nikada ne predviđam rezultat, već se trudim da dam svoj maksimum. Ipak, ovaj put mi je bilo lakše, i bio sam sigurniji u sebe jer sam za podršku imao trenera Sašu Draškovića koji je bio uz mene do kraja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

I love Zrenjanin : Da li ti je nagrada otvorila neka vrata u bodi bildingu i fitnesu u Srbiji?

Nebojša Mileusnić : Jeste, ali kako bodi bilding u Srbiji nažalost nije zastupljen dovoljno, planiram da se fokusiram na međunarodna takmičenja na kojima će moja zalaganja biti isplativija.

I love Zrenjanin : Koliko su bile naporne pripreme svetskog prvaka, kako je izgledao jedan tvoj dan neposredno pred takmičenje ?

Nebojša Mileusnić : Izuzetno naporne, i bilo mi je teško da pored veoma rigorozne dijete i dva treninga dnevno ostanem dosledan svom cilju. Potrebno je mnogo odricanja i jak karakter. Psihički sam bio slomljen ali sam znao da je “ključ” u istrajnosti i nisam posustao, što je rezultiralo odličnim rezultatom.

I love Zrenjanin : Koliko je podrška porodice važna u pripremama za velika takmičenja?

Nebojša Mileusnić : Jako je važna. Svaki vid podrške tada znači, kao i veliko razumevanje usled svih promena raspoloženja, nerviranja i velikog napora kroz koji sam prolazio svaki dan.

I love Zrenjanin : Šta dalje, da li će tvoja intersovanja ići samo u pravcu takmičenja ili postoji mogućnost da svoje iskustvo podeliš sa zainteresovanim pojedincima, grupama u Zrenjaninu?

Nebojša Mileusnić : Jos uvek nisam razmisljao o tome, postoji mnogo opcija, za sada se odmaram a onda cu razmisliti sta cu dalje, ali takmicenja su naravno primarna.

I love Zrenjanin : Koliko godina se baviš fitnesom i bodi bildingom i odakle interesovanje za tu oblast sporta?

Nebojša Mileusnić : Počeo sam rekreativno da idem u teretanu sa 18 godina, i ubrzo se ispostavilo da mi odlično ide pa sam odlučio da pokušam da izađem na binu.

I love Zrenjanin : Koliku satisfakciju imaš od grada, pokrajine, za promociju koju uradiš donošenjem svetskog priznanja?

Nebojša Mileusnić : Smatram da nisam dobio zasluženo, ali drago mi je što sam uradio nesto značajno za svoj grad i nadam se da će se to u narednom periodu više ceniti.

I love Zrenjanin : Da li u Zrenjaninu ima interesovanja mlađih generacija za bodi bildingom?

Nebojša Mileusnić : Mladi sve češće dolaze u teretanu, a neki se okušaju i u bodi bildingu, ali pošto je to izuzetno skup sport, vremenom treba sve više para za kvalitetne pripreme, pa mnogi ubrzo odustanu, čak i kada imaju potencijala za neki veći uspeh.


World Championship Austria 2012.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh