I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Zrenjaninac sa titulom svetskog prvaka

Mladi Zrenjaninac, Nebojša Mileusnić prošlog meseca je postao svetski prvak na takmičenju u bodi bildingu i fitnesu, održanom u Austriji. Pripreme i ulaganja do titule najboljeg na svetu, razumeju samo oni koji su mu bili svakodnevna podrška, pre svega porodica. Ovaj sjajan momak nije dobio ekvivalent u podršci vredan svetskoj tituli, naročito onih koji se često pozivaju na sport, uspehe mladih…Nebojša se ipak ne osvrće mnogo, i gleda napred u neke nove uspehe. On radi ono što voli, i u tome je najbolji. Naš Zrenjaninac.

I love Zrenjanin : Da li je bio težak zadatak osvojiti svetsko priznanje u Lincu, u pogledu konkurencije?

Nebojša Mileusnić : Na takmičenju kao sto je WFF “World Championship”, svake godine učestvuje oko 300-400 takmičara iz celog sveta, i to dovoljno govori koliko je teško doci do trofeja.

I love Zrenjanin : Koliko si bio siguran u sebe na ovom takmičenju, da li si na osnovu fizičke i psihičke pripremljenosti mogao da proceniš da ćeš se kući vratiti sa priznanjem?

Nebojša Mileusnić : Nikada ne predviđam rezultat, već se trudim da dam svoj maksimum. Ipak, ovaj put mi je bilo lakše, i bio sam sigurniji u sebe jer sam za podršku imao trenera Sašu Draškovića koji je bio uz mene do kraja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

I love Zrenjanin : Da li ti je nagrada otvorila neka vrata u bodi bildingu i fitnesu u Srbiji?

Nebojša Mileusnić : Jeste, ali kako bodi bilding u Srbiji nažalost nije zastupljen dovoljno, planiram da se fokusiram na međunarodna takmičenja na kojima će moja zalaganja biti isplativija.

I love Zrenjanin : Koliko su bile naporne pripreme svetskog prvaka, kako je izgledao jedan tvoj dan neposredno pred takmičenje ?

Nebojša Mileusnić : Izuzetno naporne, i bilo mi je teško da pored veoma rigorozne dijete i dva treninga dnevno ostanem dosledan svom cilju. Potrebno je mnogo odricanja i jak karakter. Psihički sam bio slomljen ali sam znao da je “ključ” u istrajnosti i nisam posustao, što je rezultiralo odličnim rezultatom.

I love Zrenjanin : Koliko je podrška porodice važna u pripremama za velika takmičenja?

Nebojša Mileusnić : Jako je važna. Svaki vid podrške tada znači, kao i veliko razumevanje usled svih promena raspoloženja, nerviranja i velikog napora kroz koji sam prolazio svaki dan.

I love Zrenjanin : Šta dalje, da li će tvoja intersovanja ići samo u pravcu takmičenja ili postoji mogućnost da svoje iskustvo podeliš sa zainteresovanim pojedincima, grupama u Zrenjaninu?

Nebojša Mileusnić : Jos uvek nisam razmisljao o tome, postoji mnogo opcija, za sada se odmaram a onda cu razmisliti sta cu dalje, ali takmicenja su naravno primarna.

I love Zrenjanin : Koliko godina se baviš fitnesom i bodi bildingom i odakle interesovanje za tu oblast sporta?

Nebojša Mileusnić : Počeo sam rekreativno da idem u teretanu sa 18 godina, i ubrzo se ispostavilo da mi odlično ide pa sam odlučio da pokušam da izađem na binu.

I love Zrenjanin : Koliku satisfakciju imaš od grada, pokrajine, za promociju koju uradiš donošenjem svetskog priznanja?

Nebojša Mileusnić : Smatram da nisam dobio zasluženo, ali drago mi je što sam uradio nesto značajno za svoj grad i nadam se da će se to u narednom periodu više ceniti.

I love Zrenjanin : Da li u Zrenjaninu ima interesovanja mlađih generacija za bodi bildingom?

Nebojša Mileusnić : Mladi sve češće dolaze u teretanu, a neki se okušaju i u bodi bildingu, ali pošto je to izuzetno skup sport, vremenom treba sve više para za kvalitetne pripreme, pa mnogi ubrzo odustanu, čak i kada imaju potencijala za neki veći uspeh.


World Championship Austria 2012.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh