I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Zrenjanin u svakom sportu odličan domaćin – završen džudo spektakl (FOTO)

Omladinski judo klub Proleter MD i Grad Zrenjanin uz Džudo savez Srbije organizovali su do sada najveći spektakl u ovom sportu ne samo u  Zrenjaninu već i Srbiji.

To je zajednička ocena svih učesnika i gostiju završnice Super lige Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji koja je tokom prethodna dva dana održana u novoj hali sportova.

Pobednik ekipnog prvenstva Srbije za žene je ekipa Slavije iz Novog Sada, koja je i odbranila tron dok je u Super ligi za muškarce trijumfovala ekipa Rakovice. – Nikada do sada u ovom sportu nisam pristustvovao ovako dobro i atraktivno organizovanom finalu. Bilo je i uživanje i dodatna motivacija boriti se u ovakvom ambijentu  – rekao je neposredno po dodeli zlatnih medalja i pehara član Džudo kluba „Rakovica“, aktuelni evropski prvak i prvi na svetskoj rang listi Aleksandar Kukolj .

Fordomanija

Aleksandar Kukolj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Rakovica“ je u finalu nadmoćno pobedila ekipu „Kinezis“ iz Niša dok su dva treća mesta osvojile ekipa C. Zvezde pobedom nad Partizanom i ekipa Slavije pobedom nad „Žandarmerijom“.

Zamenik gradonačelnika Simo Salapura predaje zlatne medalje pobednicima

Ekipa OJK „Proleter MD“ na ovom prvenstvu je ostvarila dve pobede i to nad OJK „Beograd“ i JK „Partizan“ iz Kikinde. Zaustavljena je  u četvrtfinalu u neizvesnom meču protiv Slavije rezultatom 3 : 2 kao i u repasažu od C. Zvezde 4 : 1,  te na kraju ostvarila plasman od 5. do 8. mesta.

– Plasmanom ne možemo biti do kraja zadovoljni ali radom i zalaganjem svakako jer su u četvrtfinalu odlučivale i nijanse i trebalo je malo sreće. Najvažnije je da sve ekipe kluba odlično i predano rade te ne sumnjam da ćemo za godinu dve i mi biti na ovom mestu gde je sada ekipa „Rakovica“. U svakom slučaju sam turnir i način na koji je organizovan je odlična strategija saveza da se džudo popularizuje među mladima, a Grad Zrenjanin je po svemu prikazanom  spremno odreagovao na taj izazov – rekao je Nikola Savatović komentarišući ovaj turnir.

 

Arena za finale, napravljena po uzoru na svetske događaje ovog tipa

„Rakovici“ je ovo 14. titula prvaka Srbije

  – Organizacijom,  ovog puta spektakla u džudou još jednom smo dokazali da smo grad sporta, a u godini kada su naši džudisti zabeležili najveće uspehe u istoriji, posebna je čast što je baš Gradu Zrenjaninu poverena organizacija ovakvog događaja – kaže zamenik gradonačelnika Simo Salapura.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh