I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjanin prvi put domaćin Balkanijade u tekvondou

Zrenjanin će u subotu i nedelju, 5. i 6. decembra, prvi put biti domaćin Balkanskog šampionata u tekvondou. Prijavljeno je blizu 600 takmičara iz 10 zemalja, a borbe i ceremonija dodele medalja u Kristalnoj dvorani, oba dana će trajati od 9 do 22 časa.

Tekvondo

– Naš klub za sobom ima tradiciju dugu 28 godina, odlične rezultate, ali i veliko iskustvo što se tiče velikih međunarodnih turnira. Zato smo dobili priliku da budemo domaćini i prvenstva Balkana. Takmičenje su podržali lokalna samouprava i Olimpijski komitet Srbije, a veliku zahvalnost dugujemo i Javnoj ustanovi Sportski objekti – istakao je predsednik Tekvondo kluba Zrenjanin, Slaviša Perić

U subotu su na programu borbe kadeta, juniora i seniora, a u nedelju su na redu borbe pionira i tekvondo forme.

Fordomanija

– Grad Zrenjanin je uvek bio dobar domaćin. Tekvondo klub Zrenjanin je u velikom usponu. Želeli smo i na ovaj način da pružimo podrđku ovom klubu. Takođe, naš nacionalni tim je višegodišnji ekipni prvak Balkana u svim kategorijama, što je takođe uticalo da se šampionat održi u Srbiji – rekao je Zoran Ćendić, generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Srbija je do sada tri puta bila domaćin Balkanijade u tekvondou, a ovo je prvi put da će BŠ biti održan u gradu na Begeju.

– Ovo je veoma značajno takmičenje za grad Zrenjanin. Lokalna samouprava je uvek pomagala sport, a pomogli smo i ovoga puta da Zrenjanin dobije domaćinstvo i organizuje prvenstvo Balkana – rekao je Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina.

Pionirsku reprezentaciju Srbije će na BŠ predvoditi Dijana Perić, trener Tekvondo kluba Zrenjanin, inače jedina žena selektor u olimpijskim borilačkim sportovima!

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh