I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjanin odličan domaćin 15. Nacionalnih igara Specijalne olimpijade

Zrenjanin je bio domaćin 15. Nacionalnih igara Specionalne olimpijade Srbije. Ovo je drugi put da je Hendi sport klub bio tehnički organizator Nacionalnih igara.

Odbojkaši Hendi sporta su osvojili zlato

Učešće na Igrama je uzelo svih 12 klubova iz Srbije. Prvog takmičarskog dana igrali su se kolektivni sportovi, muški i ženski fudbal, odbojka i košarka. Po odluci komisije Specijalne olimpijade Srbije, Zrenjanin je učestvovao sa muškom odbojkaškom ekipom i ženskom Unified ekipom. Svi kolektivni sportovi imali su učešće sa po četiri ekipe u svakom sportu.

ZLATO ZA ODBOJKAŠE

U sali Osnovne škole „P. P. Njegoš“ igrali su odbojkaši Hendi sporta i bez izgubljenog seta pobedili ekipe iz Novog Sada, Vranja i Beograda i okitili se zlatom. Odbojkaška ekipa je igrala u sastavu: Ivan Živkov, Peđa Nikolić, Kristofer Švarc, Vlada Erdeljan, Borko Spalević, Redžep Durakovki i Filip Bartole. Ekipu je vodio trener Jovan Pavić.

PerSu marketi

Bronza za odbojkašice Hendi sporta

BRONZA ZA ODBOJKAŠICE

U istom terminu u Kristalnoj dvorani odigravao se odbojkaški UNIFIED turnir u ženskoj konkurenciji. Devojke iz Hendi sporta su u prvoj utakmici pobedile ekipu iz Kragujevca. U dramatičnom susretu sa ekipom Morava iz Čačka, odbojkašice iz Zrenjanina su doživele poraz. U trećem susretu sa ekipom iz Beograda ponovilo se isto, tako da su morale da se zadovolje trećim mestom i bronzanom medaljom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ekipa je nastupala u sledećem sastavu: Ivana Marić, Valentina Manojlov, Šeron Švarc, Jovana Rakić i partnerke Nađa Srdanov, Elena Đukanović, Dejana Kresić i Marina Materić. Trener ekipe je bila Anja Ostojić.

VIDRE OPRAVDALE OČEKIVANJA

Drugog takmičarskog dana u 10 h počelo je plivačko takmičenje na Gradskom bazenu. Svaki klub je bio u obavezi da nastupa sa dva muška i dva ženska takmičara.

– Na žalost, ekipa Hendi sporta nije imala ženskog takmičara, pa su učešće uzeli, po ko zna koji put, naše dve vidre Imre Lakatoš i Filip Bartole. Imre se okitio zlatom plivajući u prvoj diviziji 25 m prsno. U istoj trci Filip Bartole je zauzeo drugo mesto. Filip je plivao u prvoj diviziji i 50 m prsno i zauzeo odlično drugo mesto, dok se naš Imre morao zadovoljiti srebrom u drugoj diviziji u trci na 25m kraul. Trener plivačke ekipe je bio Jovan Pavić. Naši momci su godinama učesnici plivačkih takmičenja i postižu konstantno zadovoljavajuće rezultate – rekao je trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović.

8 DISCIPLINA U ATLETICI – 4 ZLATA

Dok su se plivači borili na bazenu, na Gradskom stadionu su se paralelno održavala takmičenja u atletici i boćanju.

Atletska ekipa Hendi sporta tradicionalno postiže odlične rezultate, pa to nije izostalo ni ovaj put. Šeron Švarc je pobedila u prvoj diviziji u trci na 100 m i isti rezultat postigla u skoku u dalj i tako se okitila sa dva zlata. Jovana Rakić je pobedila u prvoj diviziji u trci na 50 m, dok je u bacanju kugle u prvoj diviziji ostala bez medalje zauzevši četvto mesto.

Ivan Živkov je dominirao u trci na 200 m gde je u prvoj diviziji zauzeo prvo mesto. U skoku u dalj, Ivan se takmičio u drugoj diviziji i zauzeo drugo mesto. Peđa Nikolić je trčao na 100m i bacao kuglu u dalj, gde je u obe discipline zauzeo četvrto mesto.

– Naša ekipa uvek postiže dobre rezultate u atletici i naravno da sam prezadovoljan da smo od 8 disciplina uzeli 4 zlata što govori o našem kvalitetu – dodao je Borislav Nuhanović.

SREBRO U BOĆANJU

Na suprotnoj strani od tribina, na Gradskom stadionu održavalo se takmičenje u boćanju, gde su na zaletištu za skok u pesak montirana dva borilišta za boćanje. Boćari Hendi sporta su bili odlični i postigli zapažen rezultat osvojivši srebro u prvoj diviziji. Ekipu su činili: Ivana Marić, Dragana Zlatanović, Valentina Manojlov i Vlada Erdeljan.

Treneri na 15. Nacionalnim Igrama Specijalne olimpijade Srbije bili su Anja Ostojić, Jovan Pavić i Borislav Nuhanović.

 

– Mišljenja sam da smo napravili i organizovali po drugi put dobre Nacionalne igre. Na žalost, naš grad nema hotelske kapacitete pa su ekipe bile smeštene u 11 zrenjaninskih apartmana, što je otežavalo ceo tok organizacije. I pored toga smo uspeli da ispoštujemo sve zadatke koji su nam bili zadati. Kritike učesnika su vrlo pozitivne i drago mi je da su moje kolege, kojih je bilo ukupno 40. u principu zadovoljni otišli iz našeg grada. Grad Zrenjanin, na čelu sa gradonačelnikom dali su mnogo na značaju u održavanju ovih igara. Naši sportisti i treneri su u tri navrata imali susret – prijem kod gradonačelnika. Ovim putem želim da se zahvalim odbojkašicama „Bagljaš 023“ i njihovom treneru, mom poštovanom profesoru Milenku Vukoviću na učešću i doprinosu koji su dali na pravi način na odbojkaškom turniru. Velika zahvalnost Srednjebanatskom okružnom košarkaškom savezu Zrenjanin, Stručnoj Strukovnoj organizaciji sudija FSG Zrenjanin, Matičnoj odbojkaškoj sudijskoj organizaciji Zrenjanin, plivačkom klubu Proleter i treneru Draganu Jociću i Atletskom klubu Banat Zrenjanin, koji su, po ko zna koji put, dali nesebičan dobrinos u suđenjima na našim takmičenjima. Zahvaljujem se i Domu zdravlja Boško Vrebalov i službi Hitne pomoći koji su sve vreme dežurali na takmičenju i volonterima Crvenog krsta; Kulturnom centru grada Zrenjanina i volonterima iz dečijeg centra „Smajli“, koji su pomogli da nam takmičenje prođe što lakše, i njihovim koordinatorima, gospođi Desi i dragoj Biljani. Zahvaljujem se radnim organizacijama koja su na razne načine pomogla u održavanju ovog takmičenja: Jevrejska opština Zrenjanin, Picerija Arena, DOO Balkan Expres, Diginet, JU Sportski objekti Zrenjanin. Veliku podršku dobili smo i od grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekreterijata za omladinu i sport AP Vojvodina. Još jedno veliko hvala! – istakao je predsednik kluba Hendi sport Zrenjanin Borislav Nuhanović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh