I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Zrenjanin domaćin juniorskog šampionata Balkana u džudou

Zrenjanin će od 19. do 21. juna biti domaćin juniorske Balkanijade u džudou. Ovo je prvo prvenstvo Balkana, koje će se održati u istoriji džudo sporta u gradu na Begeju.

Nenad Janjić je poklonio Čedomiru Janjiću crni pojas

Nenad Janjić je poklonio Čedomiru Janjiću crni pojas

Prvo prvenstvo Balkana za juniorke i juniore koje će se u istoriji džudo sporta Zrenjanina održati u našem gradu, od 19 – 21. juna, najavljeno je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući. Predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ Nenad Janjić i treneri tog kluba Tomislav Kohajm i Nikola Savatović.

Očekuje se dolazak 8 gostujućih reprezentacija (Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina) i domaća reprezentacija Srbije. Na ovom prvenstvu svaka reprezentacija ima pravo da prijavi po dva takmičara u svakoj kategoriji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

I Taxi Zrenjanin

Predsednik Omladinskog džudo kluba „Proleter MD“ Nenad Janjić očekuje dolazak i učešće oko 250 vrhunskih juniora sa teritorije celog Balkana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Za nas je veoma značajno i da domaća reprezentacija, Srbija, nastupa u kompletnoj selekciji, sa 40 takmičara i trenera i među njima će biti i dvoje takmičara iz Zrenjanina, članova našeg kluba – Anita Sakal i Dušan Sarić, koji su se za to izborili kao prvaci države u svojim kategorijama. Mi se, najskromnije, nadamo medalji, a možda i najsjajnijoj – optimista je Nenad Janjić, koji je dodao i da se sve neophodne pripreme za organizaciju šampionata odvijaju po planu.

Press_dzudo_5

Danas je premijerno prikazan i promotivni video-spot kojim se najavljuje šampionat, a simbolično, predsednik OJK „Proleter MD“ predao je gradonačelniku Zrenjanina, Čedomiru Janjiću, crni pojas s njegovim imenom. On ovaj šampionat ocenjuje kao još jednu potvrdu o našem gradu kao „Gradu sportova“.

– Mi se na velika vrata vraćamo u najviše rangove takmičenja u raznim sportovima, ali nam je želja da organizujemo i vrhunske manifestacije. Mislim da to možemo i jedno od takvih je upravo ovo koje nam predstoji u Zrenjaninu. To je dobra vest i iskoristio bih priliku da se zahvalim i ljudima iz Džudo saveza Srbije i našem džudo klubu, koji će podneti najveći teret organizacije, a ja očekujem da će sve proteći u najboljem redu i da će Zrenjanin i ovoga puta biti dobar domaćin – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Press_dzudo_11

Ovakvo takmičenje nikada nije održano u našem gradu u tradiciji dugoj 49 godina i samim tim ono predstavlja jednu lepu uvertiru za narednu godinu, kada će Omladinski džudo klub „Proleter MD“ proslaviti jubilarni 50. rođendan.

– Pre dva meseca Zrenjanin je bio domaćin međunarodnog košarkaškog turnira, a za dva meseca ovde će biti održan veliki turnir u bič voleju. Svake godine je naš grad domaćin velikih sportskih manifestacija, a Balkanski šampionat u džudou je svakako najznačajnija manifestacija u 2015. godini – istakao je generalni sekretar SSGZ, Simo Salapura.

– Ovo prvenstvo je uvek bilo izuzetno uspešno za naše takmičare, gde iz godine u godinu oni pokazuju možda i najbolji džudo na Balkanu. Za naš grad je od izuzetnog značaja i podatak da će se na Balkanijadi takmičiti naš sugrađanin i dete Proletera, Dušan Sarić, koji je reprezentativni kimono zaslužio ovogodišnjom titulom na prvenstvo Srbije za juniore, kao i reprezentativka iz redova Proletera, Anita Sakal – istakao je Tomislav Kohajm, trener Džudo kluba Proleter.

Nikola Savatović, takođe trener Džudo kluba Proleter, ističe da njegov klub ima iskustvo u organizaciji međunarodnih džudo turnira i da očekuje da će na Balkanijadi sve besprekorno funkcionisati.  Što se tiče samog sistema takmičenja ono će se održati u dva takmičarska dana i to 20. i 21. juna 2015. godine.

Dolazak svih reprezentacija i akreditacija i smeštaj je predviđen za 19.jun. Zvanična lica i sudije će biti smeštene u Hotelu“Vojvodina“ dok će se takmičari i treneri svih reprezantacija smestiti u domu učenika“Angelina Kojić – Gina“.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh