I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Halo, Kina: Bambi, da li ima straha od korona virusa?

„Halo, Bambi, da li se plašiš korona virusa?“ – najčešće je pitanje koje postavljaju prijatelji Zoranu Bambiju Tošiću, od kako je, u jeku epidemije korona virusom, nastavio fudbalsku karijeru u Kini.

Zoran Bambi Tošić je krajem februara napustio FK Partizan i odlučio da igračku karijeru nastavi u kineskom FK Taižu Juanda.

– Još nisam došao sebi. Vremenska razlika je ogromna, spavam „u komadima” – otkrio je Tošić što je budan čas po ponoći (po lokalu), uz napomenu – u Srbiji je mala skazaljka bila osam krugova u zaostatku. Prihvatio sam ponudu koja se u ovim godinama ne odbija. Razumeo sam da Partizan nije u mogućnosti da mi ponudi uslove ni upola kao Kinezi.

PerSu marketi

Zoran Bambi Tošić

Nisi uplašen zbog korona virusa?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U provinciji Đangsu, sa 80 miliona stanovnika, već tri sedmice nema novih zaraženih! Taižu, grad od preko pet miliona, nalazi se na više od 1.000 kilometara od Vuhana. Koliko sam upućen, sa preko 90 odsto obolelih u odnosu na celu Kinu! Ja sam u istočnom delu, na 150 kilometara od Šangaja.

Ipak, situacija je veoma ozbiljna?

– Po dolasku u Kinu, bio sam pet dana u obaveznom karantinu. Svako ko uđe u grad, mora da provede u njemu dve sedmice, ja sam, ipak, bio kraće. Nisam smeo nigde da izađem, samo su dolazili da proveravaju da li sam zdrav. Dva puta su mi vadili bris iz grla i stalno merili temperaturu. Danas, u trening centru, prvi put, ni to!

Da li se osećate bezbedno?

– Generalno, da, uz velike mere predostrožnosti. Uostalom, to mi je garantovao i predsednik kluba dok smo dogovarali transfer. Kazao je da je grad bezbedan, da je sve mirno i čisto i – zaista je tako. Naravno, svi su podređeni da budu što više u kućama i da se ne kreću mnogo. Tako i ja, još nisam video ni stadion.

Gde ste smešteni?

– U trening centru. Trebalo bi ovih dana da nađem stan. Planiram da mi dođe i porodica, čim se smiri situacija.

Da li se zna kada počinje prvenstvo?

– Priča se – sredinom aprila, mada, još nije definitivno. Neke ekipe još nisu krenule da treniraju. Ne igramo ni prijateljske utakmice: da ne bismo bili u kontaktu s drugima, „tražili đavola”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh