I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Zlatna jesen ŽKK Proleter – Kad imaš svoju decu ni besparica nije teška

ŽKK Proleter 023 okončao je jesenji deo sezone kao lider na tabeli Druge ženske košarkaške lige, uz samo jedan poraz i istakao kandidaturu za ulazak u elitni rang takmičenja.

Pionirke ŽK Proleter 023

Da se u klubu dobro radi vidi se i po sastavu seniorske ekipe, gde većinu čine igračice, koje su ponikle u ovom zrenjaninskom klubu.

– Pored seniorki, hteli bi da istaknemo rad sa mlađim kategorijama, gde pored mene odlično radi kolega Božidar Tapavički. Kao malo koji klub u Srbiji, imamo takmičarsku ekipu u svim uzrasnim kategorijama za koje košarkaški savez organizuje takmičenja. U pitanju su mlađe pionirke. rodjene 2005. god. i mlađe), pionirke 2003. i mlađe, kadetkinjec2001. i mlađe, kao i juniorke 1998. i mlađe, koje nam čine i većinu seniorskog sastava. Iako nam u mlađim kategorijama rezultat nije prioritet, već pravilan razvoj mladih igračica i kao sportista i kao ljudi, mi ćemo se ipak pohvaliti uspesima koje ova deca prave – rekao je šef stručnog štaba ŽKK Proleter 023, Marko Marinkov.

Fordomanija

Sve kategorije u samom vrhu tabele

Juniorke ŽKK Proleter 023 su uz samo jedan poraz trenutno drugoplasirane u prvenstvu Vojvodine, a sve ostale, dakle, kadetkinje, pionirke i mlađe pionirke, uz već pomenute seniorke, kalendarsku 2016. godinu završile su na prvom mestu na tabeli!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ukupan skor u 50 odigranih utakmica je 46 pobeda i 4 poraza, a ističu se pionirke, koje su i dalje neporažene.

–  U periodu besparice vrlo je važno imati kvalitetnu, sopstvenu školu košarke i u njoj stvarati igračice za prvi tim, a pri tome pružiti svoj zainteresovanoj deci, kvalitetan trening i zabavu iz koje one vremenom zavole ovaj sport – dodaje Marinkov.

Upis u školicu košarke konstantno je otvoren za sve zainteresovane devojčice, jer ŽKK Proleter želi da stvori još uspešnih generacija.

Za seniorski tim ŽKK Proleter u prvom delu sezone su igrale: Jovanov Danijela, Bosnić Jelena, Marinković Zorana, Vidrić Dragana, Ratković Milica, Olić Sofija, Mihajlović Nikolina, Palinkaš Nadja, Milinković Mina, Komazec Željana, Milošević Mia, Dunai Magdalena, Sovilj Milica, Uzelac Nadja, Milinković Maša, Jovanović Andjela.

Od ovih 16 devojaka, prve četiri su isključivo seniorke, ostale su još uvek juniorke, dok ima i devojaka koje po godinama pripadaju adetsom uzrastu, ali igraju i za juniorke i seniorke.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh