I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zlatibor 2017: Gran pri za film o Ivani Španović

Gran pri za najbolji film na Šestom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2017”, pripala je filmu „U mojim patikama – Ivana Španović” u produkciji Radio – televizije Srbije i „Videostroja” iz Beograda.

Autori pobedničkog filma su Dušan Bulić, Miloš Ratković, Đorđe Jovanović i Aleksandar Stojanović.

Ovaj film je pravo osveženje u filmskoj dokumentaristici. Inovativnim rešenjima, među kojima se ističe izostavljanje klasične naracije i, umesto toga, uvođenje sagovornika kao sparing-partnera velike šampionke, ovaj dokumentarac je totalno sportski.

PerSu marketi

Sjajan fotografija i precizna režija su bogatom i vrcavom scenariju dali sjajno odelo, te smo dobili film koji ima visoke komunikativne vrednosti na bilo kom delu zemljine kugle.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ivana Španović i Aleksandar Stojanović su, osim potvrđivanja vrhunskih kvaliteta sportiste i novinara, pokazali da imaju i glumačkog talenta, a Stojanović je ostvario i sportski učinak za poštovanje, ističe se u obrazloženju žirija.

Žiri Festivala čine:

Arzu Memedova, filmska rediteljka iz Azerbejdžana, Vanja Dermendžijeva, osvajačica srebrne olimpijske medalje u košarci i televizijska urednica iz Bugarske i Aleksandar Avramović, novinar i filmski radnik iz Beograda.

Uručenje nagrada i svečano zatvaranje Festivala održano je u Kongresnom centru Srbija, saopštio je Info centar Turističke organizacije Zlatibor.

Tom prilikom je u čast nagrađenih prikazan film dobitnika nagrade za životno delo, Zdravka Šotre: „Santa Maria dela salute”.

Na Šestom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2017”, specijalna nagrada za filmski portret sportiste dodeljena je Nebojši Radosavljeviću, autoru i producentu filma „Šampion” (Srbija).

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh