I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Zlatibor 2017: Gran pri za film o Ivani Španović

Gran pri za najbolji film na Šestom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2017”, pripala je filmu „U mojim patikama – Ivana Španović” u produkciji Radio – televizije Srbije i „Videostroja” iz Beograda.

Autori pobedničkog filma su Dušan Bulić, Miloš Ratković, Đorđe Jovanović i Aleksandar Stojanović.

Ovaj film je pravo osveženje u filmskoj dokumentaristici. Inovativnim rešenjima, među kojima se ističe izostavljanje klasične naracije i, umesto toga, uvođenje sagovornika kao sparing-partnera velike šampionke, ovaj dokumentarac je totalno sportski.

I Taxi Zrenjanin

Sjajan fotografija i precizna režija su bogatom i vrcavom scenariju dali sjajno odelo, te smo dobili film koji ima visoke komunikativne vrednosti na bilo kom delu zemljine kugle.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ivana Španović i Aleksandar Stojanović su, osim potvrđivanja vrhunskih kvaliteta sportiste i novinara, pokazali da imaju i glumačkog talenta, a Stojanović je ostvario i sportski učinak za poštovanje, ističe se u obrazloženju žirija.

Žiri Festivala čine:

Arzu Memedova, filmska rediteljka iz Azerbejdžana, Vanja Dermendžijeva, osvajačica srebrne olimpijske medalje u košarci i televizijska urednica iz Bugarske i Aleksandar Avramović, novinar i filmski radnik iz Beograda.

Uručenje nagrada i svečano zatvaranje Festivala održano je u Kongresnom centru Srbija, saopštio je Info centar Turističke organizacije Zlatibor.

Tom prilikom je u čast nagrađenih prikazan film dobitnika nagrade za životno delo, Zdravka Šotre: „Santa Maria dela salute”.

Na Šestom Međunarodnom festivalu sportskog filma „Zlatibor 2017”, specijalna nagrada za filmski portret sportiste dodeljena je Nebojši Radosavljeviću, autoru i producentu filma „Šampion” (Srbija).

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh