I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Žižik najavio renoviranje svlačionica i tribina FK „Borac“ i otvaranje škole fudbala

Pred početak ove sezone iz fudbalskog kluba Borac otišli su skoro svi igrači. Dve nedelje pre prve utakmice, Vladimir Žižik i Tomislav Arsenov napravili su dogovor sa tadašnjim predsednikom kluba da će sastaviti tim, ukoliko on sazove skupštinu kluba do kraja prvog dela sezone. Nakon uspešno obavljenog zadatka, skupština, čiji su članovi igrači i prijatelji kluba, bila je zakazana za 20. oktobar i tom prilikom izabrano je novo rukovodstvo.

Sa Vladimirom Žižikom, novim predsednikom Borca, razgovarali smo o aktuelnim problemima, budućnosti kluba i ambicijama kako u ovoj, tako i narednoj sezoni.

– U veoma kratkom periodu dovedeno je dvadesetak igrača, a zbog nedostatka finansija, funkciju trenera preuzeo sam ja. Klub smo zatekli u jako lošem stanju. Tribine su bile u fazi raspadanja, nedostajala je oprema, lopte, rekviziti za trening. Prostorije kluba su takođe u veoma lošem stanju, a klub je imao i neka dugovanja. Trenutno najveći problem je pronacć finansije. Zadali smo sebi zadatak da do kraja ove sezone klub postane stabilan. Dugove smo isplatili, počeli smo sa renoviranjem objekta. Do marta, renoviraće se svlačionice kluba i popraviti tribina, a do kraja sezone imamo u planu da sredimo i zaštitnu ogradu oko terena. U planu je i otvaranje škole fudbala za najmlađe.
Okosnicu igračkog kadra trenutno čini nekoliko iskusnih igrača: Tomislav Arsenov, Slavko Tomin, Dragan Milojević i Igor Oprijan.

PerSu marketi

– To su igrači koji su igrali u višim ligama i došli su da pomognu klubu iz kojeg su ponikli, a sa njima tim čine mladi igrači iz fudbalskih škola Bambi i Proleter (Petković, Đusić, Kiš, Zećiri). Cilj je da u ekipi bude što više mladih koji će za koju godinu biti nosioci igre. Ulogu trenera obavljam ja. Cilj koji smo zacrtali je da nam ova polusezona posluži da se oformi ekipa, obezbede uslovi i da se vrati publika na stadion. Svi se potajno nadamo da možemo da se umešamo u borbu za prvo mesto iako zaostajemo za vodećim ekipama, ali se ne predajemo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vladimir Žižik i Rikardinjo (najbolji futsal igrač na svetu)

Bilo je teško u početku, sve je bilo novo za Vladimira Žižika, jer je do skoro i sam bio u kopačkama. Otežavajuća okolnost bila je ta što je klub raspolagao malim fondom igrača, pa se moralo improvizovati na treninzima.

– Kako je sezona tekla, bilo je sve više igrača i samim tim se bolje radilo. Kao potvrdu toga, imamo poslednje kolo u zimskoj polusezoni i pobedu nad ekipom Partizana iz Tomaševca rezultatom 8-1. Što se tiče takmičarskog dela, mislim da Borac u narednih par sezona treba da izbori mesto u Područnoj ligi, gde je pre nekoliko godina bio u samom vrhu.

U narednim sezonama, nova uprava koju pored predsednika čine i Slavko Tomin, Tomislav Arsenov, Igor Oprijan i Tomin Siniša, planira da podigne klub organizaciono igrački, i infrastrukturno.

– Kada je u pitanju infrastruktura, u planu je pokrivanje tribine, sređivanje zida prema Dudari i pravljenje prostora za isticanje naziva firmi koje su pomogle Borcu, kao i za sve one koje žele da se reklamiraju. Za dve godine obeležićemo 100 godina od osnivanja kluba. Želili bismo do tada da uradimo sve ovo što sam prethodno naveo. Dakle, da klub bude u višem rangu, da škola fudbala bude u radu. da se pokrije tribina. Ukratko, da Borac bude stabilan i ozbiljan klub, kako organizaciono i takmičarski, tako i infrastruktruno. Pokušaćemo da dovedemo i neki veći klub iz Super lige za 100. godišnjicu kluba.

stadion FK Borac pod sngom

FINANSIJE VEČITA BRIGA

Fudbalski klub Borac iz Zrenjanina osnovan je na Veliku Gospojinu 28.8.1921. godine i jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u gradu. Kada je nekadašnja Kraljevina SHS ušla u FIFU, prosvećeni seljaci osnovali su klub koji je tada bio matica društvenog okupljanja tog dela grada. Osim sportske sekcije, imali su i pozorišnu grupu, folklor, tamburaški orkestar… Sami fudbaleri su napisali i ištampali knjigu povodom 15 godina postojanja kluba, a jedan detalj iz nje dokazuje da je do materijalnih sredstava tada bilo podjednako teško doći, kao i danas.

„Nisu imali novca za opremu i fudbalske cipele, pa je jedan nesrećan slučaj to rešio. Otac jednog „fuzbalera” slomio je nogu, bilo je vreme žetve, pa umesto da plati „risare” (kosce), dao je novac ekipi da to pokosi… Unekoliko, to traje i danas…”

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh