I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Počinju završne borbe za finale Zimskog turnira u malom fudbalu

Juče je završen 11 – ti i ujedno poslednji takmičarski dan u grupnoj fazi takmičenja petog po redu Zimskog turnira u malom fudbalu.

Ovaj turnir se, između ostalog, razlikuje od prethodnih i po tome što ovog puta nema nadmetanja u veteranskoj konkurenicji, s obzirom na nedostatak termina zbog renoviranja hale „Medison“. Iz istih razloga je prvi put „podvučena crta“ na 32 ekipe što se tiče seniora.

– Imamo 8 grupa po 4 ekipe, od kojih su se po dve najbolje plasirane, kvalfikovale za 1/8 finala – kaže Ivan Mikalački ispred organizacionog odbora turnira.

I Taxi Zrenjanin

Osmina finala počinje danas i trajaće do utorka, dok su u sredu i četvratak na programu 1/4 finala, a nakon dva slobodna dana u nedelju se igraju mečevi za 3. mesta i velika finala. Seniorski takmičarski program prate i takmičenja u mlađim kategorijama (juniori, mlađi juniori i pioniri ), čije se utakmice u eliminacionim fazama takođe igraju od danas popodne.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

S obzirom da nema veteranskog takmičenja, ove godine izostala su i učešća nekih od fudbalskih legendi nasšg grada, koje su u prethodnim decenijama predstavljale fudbalski Zrenjanin u zemlji i inostarnastvu. Ekipu SC Bambi AC Tanasić ove godine je bodrio sa tribina Zoran Bambi Tošić, dok se na parketu mogu videti poznata imena iz futsala, poput Rajčevića i Janjića – istakao je Mikalački.

Do sada je odigrano ukupno 95 mečeva, a ove godine proširena je geografska pokrivenost turnira, odnosno došle su ekipe iz Novog Sada, Kačareva, Begrada i sada već standardno iz Pančeva.

Prijava 2 dodatna igrača

Od danas, odnosno do početka eliminacione faze, ekipe imaju prava da prijave po dva dodatna igrača, od kojih jedan može biti iz futsala (u prvoj fazi bilo je moguće imati 2 fustal igrača od 10 prijavljenih u ekipi), te s tim u vezi možemo očekivati da još neka poznata imena zaigraju u Kristalnoj dvorani, u završnici ovog turnira.

Disciplina

Primećeno je da je dosta povećan nivo dicipline kod igrača, te da je znatno manji broj isključenja, a crvenih kartona je bilo svega 3.

Nagrade

Nagrade su indentične kao i prethodnih godina i dobiće ih najbolje 3 ekipe u seniorskoj konkurenicji – za osvojeno prvo mesto sledi nagrada od 200.000 dinara, drugoplasirani će dobiti 100.000, dok za trećeplasiranu ekipu nagrada iznosi 50.000 dinara.

Najbolje 3 ekipe u svim konkurencijama, kao i najbolji igrač, strelac i golman u seniorskoj ekipi će dobiti pehare.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh