I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Fudbalerke Lehela za samo četiri meseca postigle sjajne rezultate

Ženski fudbalski klub Lehel postoji tek četiri meseca, a već je strukturalno i organizaciono postao veoma ozbiljan klub.

Završen je prvi deo severne grupe Druge lige, gde je ŽFK Lehel zauzeo drugo mesto sa samo dva boda zaostatka u odnosu na novosadsku Moskvu. Zabeležene su dve pobede, jedan nerešen rezultat i jedan poraz, uz gol razliku 6:6.

U klubu su posebno ponosni na učešće u Kupu Vojvodine. U ¼ finalu Kupa Vojvodine poražene su od ŽFK Spartak DOO u Subotici sa 4:3, ali devojke iz Mužlje su bile veoma blizu senzacije i izbacivanju prvoligaša iz daljeg toka Kupa.

Fordomanija

Tabela:

1. Moskva (NS) 4 3 0 1 9
2. ŽFK Lehel 4 2 1 1 7
3. Stajićevo 2017 4 1 2 1 5
4. Nova Kolonija (KO) 4 1 1 2 4
5. Banat (VŠ) 4 4 0 3 3

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Anastasija Knežević

Klupska lista strelaca (prvi deo prvenstva i Kup):

1. Jovana Golubović 3
2. Anastasija Knežević 2
3. Milena Nikolić 2
4. Jelena Balašev 1
5. Sofija Gavrilović 1

Sofija Gavrilović

Za Klub su u prolećnom delu prvenstva nastupile sledeće igračice:

Sofija Gavrilović, Milana Dimitrijević, Ivana Cedler, Dragana Protić, Milena Nikolić (kapiten), Jovana Golubović, Jelena Balašev, Zorana Mošorinski, Kristina Šoklovački, Anastasija Knežević, Jelena Bunjevački Katarina Zlatković, Dragana Jolović, Milana Majkić, Vivien Drapoš, Aleksandra Denić, Milana Majkić, Sandra Garić i Danijela Manojlović.

Trener je Vujadin Nećak.

Ištvan Đerman

Direktor ŽFK Lehel, ugledni biznismen iz mađarskog grada Pečuja, Ištvan Đerman, mnogo je doprineo dobroj organizaciji u klubu i optimističan je za budući period.

– Prvi deo prvenstva završili smo na drugom mestu i nismo nezadovoljni postignutim rezultatom. Naši ciljevi su jasni, a to je plasman u viši rang takmičenja i formiranje jednog kolektiva, koji će biti uspešan i koji će svojim radom privlačiti mnoge devojčice u ovaj sport. Ponosni smo na devojke i na kompletnu ekipu, trenera Vujadina Nećaka i rukovodstvo. Kao novoosnovani kolektiv puno radimo na tome da ostvarimo ciljeve koji su zaista ambiciozni i ujedno se zahvaljujemo svima koji nas u tome podržavaju, pre svega roditeljima, porodicama i prijateljima kluba.

– U budućnosti moramo aktivno da razmišljamo na koji način da stabilizujemo poslovanje kluba, kako bi obezbedili i finansijsku stabilnost. U planu je organizacija stručnih medjunarodnih seminara i sportskih dogadjaja, kao i aktivnosti koje ce ukazati na položaj žena i jednakost polova u sportu – kaže Ištvan Đerman.

Damir Petrović

Prvi čovek ŽFK Lehel, Damir Petrović, ne krije da sa svojim saradnicima želi da napravi brend, koji će biti prepoznatljiv širom zemlje.

– Zaista mnogo radimo kako bi u budućnosti napravili jedan brend od Ženskog fudbalskog kluba Lehel. Mnogo radimo na marketingu. Direktor kluba nam je iz Mađarske, tako da već dugo imamo međunarodnu saradnju sa tom zemljom. Imamo saradnju sa mnogim privrednicima, koji žele da nam pomognu. Pre svih izdvojili bi Turističku agenciju Tentu, Hotel Srebrnac na na Kopaoniku i Fitnes Klub Natural, u kojem naše devojke imaju na raspolaganju sve uslove za treniranje tokom zime, a veliku pomoć pruža i ŽFK TSC iz Kanjiže.

Prvi strelac tima: Jovana Golubović

Predsednik kluba se osvrnuo i na rad sa mlađim kategorijama:

– U klubu trenira veliki broj devojčica, sa dve ekipe učestvujemo u takmičenju SOS liga Budućih šampiona i u kombinaciji sa dečacima i u Mini maksi ligi. Trenutno trenira 20 – tak najmlađih članica, sa tendencijom da će ih biti još dosta u narednom periodu. U narednoj sezoni formiraćemo i kadetsku ekipu, koja će se takmičiti u Razvojnoj ligi Vojvodine – zaključio je Damir Petrović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh