I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Ženski košarkaški klub „Proleter 023“ u elitnom društvu

Nakon sjajno odigrane sezone u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije 11 pobeda i 5 poraza košarkašice Proletera proslavile su ulazak u Prvu ligu.

Tim povodom priređen im je prijem u Gradskoj kući na kojem im je na uspehu čestitao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima kao i naša košarkaška heroina Nataša Kovačević, ambasadorka predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci čija se jedna grupa igra i u Zrenjaninu.

ŽKK Proleter je imao težak put do ovog uspeha, mnogo više problema bilo je u prvom delu šampionata, kada su povrede i bolesti desetkovale tim ali devojke su baš tada uložile velike napore i sve te teškoće su premoštene.

PerSu marketi

 

– Jedan od najvećih uspeha za mene je činjenica da je 95% devojaka iz naše škole košarke, pa i ove koje nisu one su tu već 5 godina i smatramo ih „našima“. Najstarija košarkašica ima 29 godina, sledeća 20, a sve ostale su devojke mlađeg uzrasta. Prvi zadatak, a to je plasman u Prvu ligu je ostvaren ali tek sad predstoje teži zadaci jer mi nismo univerzitetski grad i teško će biti sve devojke ostaviti na okupu – kaže Marko Marinkov strateg ŽKK Proleter.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Prethodne tri godine smo se borile da uđemo u Prvu ligu i taj cilj je konačno ostvaren ali posmatramo to kao početak novog izazova – kaže Milica Ratković.

– Odlična saradnja lokalne samouprave i granskih sportskih saveza rezultovala je dobijanjem organizacije mnogih vrhunskih takmičenja. Ta takmičenja ujedno razvijaju i našu lokalnu infrastrukturu, a konkretno i predstojeće Evropsko košarkaško prvenstvo za žene sigurno će popularisati ovaj sport i privući neke nove devojčice – kaže Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh