I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Željko Trajković: „Rvanje ostaje olimpijski sport“

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković veruje da će rvanje ostati na Olimpijskim igrama. Za dva dana Međunarodni olimpijski komitet odlučivaće u Buenos Airesu o statusu ovog sporta koji je od antičkih vremena deo olimpijske porodice.

Trajkovic

– U to nema sumnje. Ipak, sa netrpljenjem očekujem vesti iz Buenos Airesa, a siguran sam da će predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović sa svojim timom uspeti u nastojanjima da održi rvanje u porodici olimpijskih sportova, gde mu je i mesto – rekao je Trajković.

On je naglasio da je „rvanje najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji, a rvački poslenici u našoj zemlji, kao i širom sveta su za ostanak rvanja. Pre nekoliko dana parlament Bugarske je pružio podršku da rvanje ostane u porodici olimpijskih sportova, a to su uradili i u Turskoj, Rusiji, SAD i mnogim drugim zemljama“.

Fordomanija

Prvi čovek RSS istakao je da je priprema za prezentaciju trajala skoro pola godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Obavešten sam od strane Nenada Lalovića da se prezentacija rvanja i Svetske rvačke federacije za sastanak u Buenos Airesu pripremala gotovo pet meseci i da će sve uraditi da rvanje ostane gde mu je i mesto – rekao je Trajković.

Rvanje je izgubilo mesto među olimpijskim sportovima, pa se sa sedam drugih sportova bori za jedno otvoreno mesto na OI 2020. godine. Pored rvanja, tu su kombinacija bejzbola i softbola, karate, roleri, sportsko penjanje, skvoš, vejkbording i kineska borilačka veština vušu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh