I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Željko Trajković: „Presrećan sam, rvanje ostaje deo Olimpijade“

Rvanje je izvojevalo istorijsku pobedu, pa će ovaj sport koji je bio deo olimpijske porodice još u antičko doba biti deo Igara 2020. i 2024. godine. Rvanje je dobilo glas Međunarodnog olimpijskog komiteta u konkurenciji ukupno sedam sportova koji su se nadali mesto na Igrama.

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije

Rvanje je dobilo 49 glasova, bejzbol/softbol 24, a skvoš sa 24 i treći put u nizu ostao bez promocije. Rvanje je bilo deo svakog takmičenja modernih Olimpijskih igra od 1986. godine, a u februaru je izgubilo svoje mesto u olimpijskoj porodici odlukom Izvršnog komiteta MOK – a.

Ipak, u međuvrmenu je Svetska rvačka federacija unela mnogo promena, i što se tiče pravila borbe, i što se tiče vizuelnog utiska, a na čelo je došao Srbin Nenad Lalović. Olimpijske igre 2020. godine biće održane u Tokiju.

Fordomanija

– Presrećan sam, očekivao sam ovakav ishod, ali nisam bio spokojan. Uz izuzetno uvažavanje preostala dva sporta mislim da je rvanje tamo gde mu je mesto, kao baznom i osnovnom sportu Olimpijskih igara. Na nama je da još više unapredimo našu organizaciju i da damo punu podršku novom predsedniku FILA, Laloviću – rekao je Trajković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predsednik RSS je istakao da je razgovarao telefonom sa predsednikom Svetske rvačke federacije (FILA) Nenadom lalovićem posle glasanja.

– Čuo sam se sa Lalovićem posle glasanja i rekao mi je da je bilo izuzetno teško, ali da je presrećan i zadovoljan što je učestvovao u ovakvoj istorijskoj odluci za naš sport – rekao je Trajković.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh