I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Gradske manifestacije

Željko Trajković: Pozivam sve sportske prijatelje da podrže rvačko SP u Zrenjaninu

Zrenjanin će od 19. do 25. avgusta biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za kadete koje će se odžati u „Kristalnoj dvorani“. Rvački spektakl dovešće u grad na Begeju više od 1.000 takmičara iz više od 50 zemalja.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Zrenjaninac, Željko Trajković, najzaslužniji je za dobijanje organizacije ovog rvačkog spektakla na planetarnom nivou.

logo rvaci

-Dolazak 1.000 učesnika uzrasta od 15 do 17 godina, podrazumeva dolazak bar još oko 500 roditelja, koji uvek dolaze na svetska i evropska kadetska prvenstva da bi bodrili svoju decu. Ovo takmičenje ima ogroman značaj za Srbiju i Zrenjanin u sportskom smislu, a za naš grad i u ekonomskom pogledu. Kada hiljadu i po ljudi bude boravilo nedelju dana ovde, to će nesumnjivo imati i značajan ekonomski efekat – biće popunjeni svi smeštajni kapaciteti, a kafići, restorani i trgovci će sigurno imati pune ruke posla – ističe Trajković.

Fordomanija

Trajković kaže da zahvalnost zaslužuju i državne institucije i kadrovi koji ih vode.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

zeljko.trajkovic

– Zahvaljujemo se ministarki Alisi Marić jer je prihvatila dužnost predsednika Organizacionog odbora i Minstarstvu omladine i sporta Srbije. Siguran sam da će organizacija biti besprekorna. Učestvovaće rvači do 17 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji u grčko rimskom i slobodnom stilu. Promoteri Šampionata sveta biće naši proslavljeni rvački asovi Kristian Fris i Davor Štefanek a među uglednim zvanicima biće predsednik FILA srpski rvački radnik Nenad Lalović i predsednik Evropske rvačke konfederacije, Bugarin Ceno Cenov.

– Organizaciju Šampionata sveta u Zrenjaninu pomogli su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. Očekujemo i podršku Grada Zrenjanina, ali za sada nikakvih obećanja ni relizacije nije bilo – dodaje Trajković.

 

UZ RVANJE – ZRENJANINCE OČEKUJU VREDNE NAGRADE I KONCERT IZNENAĐENJA

U cilju da ovogodišnje svetsko prvenstvo u gradu dobije veliki publicitet, biće upriličen atraktivan zabavni program, kako u samoj hali gde će se na strunjačama odvijati borbe rvača, tako i koncertom u kino bašti koji će biti upriličen nakon svečanog otvaranja takmičenja.

Za sada  nije poznato koji će pevač otvoriti ovogodišnje prvenstvo, ali je najavljeno da će biti u rangu najtraženijih domaćih vokala.

Najavljene su i nagradne igre uoči prvenstva na nekoliko lokacija u gradu gde će se deliti čak 25 vrednih robnih nagrada – bicikli, tablet računari, fotoaparati. Iako će procedura za učešće u nagradnim igrama i pitalicama biti detaljno pojašnjeno ovih dana – organizatori sada otkrivaju da će biti potrebno da građani na unapred najavljenim, atraktivnim lokacijama odgovaraju na jednostavna pitanja i tako osvajaju vredne nagrade.  Sve informacije o nagradnim igrama i prvenstvu stizaće putem zvanične Fejsbuk stranice prvenstva.

Moto ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u rvanju je „Spasimo rvanje kao olimpijski sport – pošaljimo svetu pravu sportsku sliku iz Zrenjanina„.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh