I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Željko Trajković: Rad i atmosfera u našoj reprezentaciji na najvišem nivou

Kompletnu reprezentaciju Srbije u rvanju grčko – rimskim stilom, koja će braniti boje naše zemlje u Tokiju čine takmičari Rvačkog kluba Proleter.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković posetio  naše rvače olimpijce na pripremama u bugarskom SC Samokov.

– Razgovorao sam sa reprezentativcima i trenerima, sve ide kako je planirano. Rad i atmosfera su na najvišem nivou i treninzi su jasno dozirani za završni deo pripremnog perioda. U Japan putuju 18. jula i biće u trening kampu u Fudžimiju sve do 29, kad ulaze u Olimpijsko selo. Takmičenje u grčko-rimskom stilu počinje 3. avgusta, dan kasnije kreću slobodnostilaši. Uz njih će da budu i sparing partneri, oni su sa njima i u Bugarskoj i to puno znači. Treba to videti, svaki trening je veoma naporan – kazao je Željko Trajković, predsednik RSS.

PerSu marketi

Na OI u Riju su učestvovali Davor Štefanek, Kristian Fris i Viktor Nemeš. Dvojica su se oprostila od državnog tima, a Viktor nije došao do norme.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Od šest olimpijskih kategorija u grčko-rimskom stilu imamo Mate Nemeša (do 67kg), Zurabi Datunašvilija (do 87kg) i Mihaila Kadžaju (do 97kg), u slobodnom će debitovati Stevan Mićić (do 57kg). Žao mi je zbog Viktora, nije prošao planetarne kva-lifikacije u Sofiji, ali je do vize trebalo da dođe na SP u Nur Sultanu 2019, kad su ga sudije drastično oštetile. Imamo Matu i Zuru, aktuelne evropske šampione, konstantnog Kadžaju, a Stevan je u grupi favorita.

Šta vam je rekao trener Stojan Dobrev u Samokovu?

– Zadovoljan je radom, momci su posvećeni i u to sam se sam uverio. Rekao je da je atmosfera na najvišem nivou. Moram da zahvalim državi koja nam je omogućila rad na visokom nivou. Olimpijci ne oskudevaju ni u čemu.

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije

Bavite li se prognozom za Igre?

– Mnogi me pitaju hoće li biti medalja, hoće li doći novo zlato, a teško je prognozirati. Iza nas je veoma težak period, dva zlata sa evropskog prvenstva su sjajan putokaz i potvrda kvaliteta. Medalju želimo i očekujemo, kojeg će biti sjaja, teško je reći. Olimpijska medalja ima posebnu i najveću težinu – zaključio je Željko Trajković.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh