I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zbog Arkadija Viatchanina Zrenjanin je danas plivački centar sveta

Jedan od najdominantnijih „leđaša“ u poslednjoj deceniji, Rus Arkadij Viatchanin, prihvatio je poziv Plivačkog kluba Proleter da učestvuje na „Velikoj nagradi Srbije“ i bude promoter ovog takmičenja. Zahvaljujući njegovom imenu, takmičenje u Zrenjaninu je postalo planetarno poznato, jer nema ozbiljnijeg sportskog portala u svetu, koji nije izvestio o dolasku Viatchanina u grad na Begeju. 

Vjacanin

Gorostasnom Rusu (205 cm),  „Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanina 2014“ predstavlja ujedno i povratak u „mali bazen“, jer se 4 godine nije takmičio u 25 – metarskim plivalištima.

– Rešio sam da na startu ove sezone ponovo „osetim“ kako je plivati u 25 – metarskim bazenima. Posle Zrenjanina ću učestvovati na mitingu u Italiji, u Bolcanu, koji se održava 8. i 9. novembra. To su dva mala mitinga, zgodna za početak sezone – rekao je veliki šampion, koji je ljubazno prihvatio razgovor za Ilovezrenjanin.

PerSu marketi

Arkadij je rođen 1984. godine u Vorkuti, malom gradu na severu Rusije, ali je odrastao 3.500 kilometara južnije,  u Taganrongu, gradu na Azovskom moru, koji se nalazi blizu Rostova, ali i blizu ukrajinske granice. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Prvi put sam u Srbiji. Zrenjanin me podseća na Rusiju. Sve je slično – okolina, ljudi, vreme… Ipak, nije tako hladno kao u Rusiji – „ispravio se“ Vjačanin.

Iako ima 30 godina, Viatchanin je i dalje na vrhuncu karijere i smatra se jednim od najboljih plivača sveta. Nakon osvajanja dve bronzane medalje 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu (100 i 200 leđno) znatno je napredovao i važi za najbržeg plivača leđnim stilom u Evropi, u poslednje 2 godine. 

Reprezentaciju Rusije je napustio 2013. godine uz objašnjenje da je „pružio sve što je mogao nacionalnom timu Rusije“. Od tada trenira u Americi. Član je kluba „Aligatori“ sa Floride, a radi sa trenerom čuvenog Rajana Lohtea. Vjačanin je posle napuštanja Rusije morao da propusti OI u Londonu, a u poslednje vreme se „šuška“ da će možda plivati za reprezentaciju Slovačke.

– U Americi se ništa ne radi na pamet, nema eksperimenata. Treneri od samog početka znaju šta rade i zbog čega. Zato je dobro što sam deo tog sistema i što mogu da napredujem uz njihovo iskustvo.

Vlasnik je svetskog rekorda u leđnom stilu, u malim bazenima.

– Verujem da ću ga ponovo oboriti, ali bih takođe voleo, da budem vlasnik i rekorda u velikim bazenima – dodao je Viatchanin, momak koji je bez obzira na košarkašku visinu, bio predodređen da postane plivač.

Na druge sportove nije ni pomišljao, a i kako bi, kada su mu otac, majka, tetka, sestra i još jedan bliski rođak – plivački treneri!

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh