I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Završena juniorska Balkanijada u džudou – Zrenjanincima 2 medalje

Tokom vikenda Zrenjanin je bio domaćin šampionata Balkana za juniore u džudou, inače najvećeg džudo turnira u Srbiji u 2015. godini i ujedno najveće sportske manifestacije u ovoj godini u gradu na Begeju.

Dzudo Balkanijada volonteri i organizatori

Preko 200 devojaka i momaka iz 8 zemalja Balkana nadmetalo se na tri borilišta u Kristalnoj dvorani. Po broju osvojenih medalja najuspešnije su bile sledeće zemlje: Turska 24, Srbija 24, Bosna i Hercegovina 21, Rumunija 19, Crna Gora 19, Bugarska 16, Grčka 6 i Makedonija 2 medalje.

Nenad Janjić i Ionel Stoikut

Nenad Janjić i Ionel Stoikut

PerSu marketi

– Ovo je bila odlična promocija džudoa u Zrenjaninu i Srbiji. Dve bronze, koje su osvojili takmičari OJK Proleter MD, Dušan Sarić i Anita Sakal, predstavljaju ogroman uspeh za naš klub. Dobili smo sve pohvale od učesnika, a posebno prijaju reči hvale od predsednika Balkanske džudo asocijacije, Ionela Stoikuta, koji je istakao da imamo kapacitete da organizujemo još značajnija međunarodna takmičenja – istakao je predsednik OJK Proleter MD, Nenad Janjić.

Anita Sakal

Osvajači bronzanih odličja, Anita Sakal i Dušan Sarić, pokazali su kako se bori za svoju zemlju i svoj grad. Anita Sakal je na putu do medalje pobedila Rumunku i koleginicu iz reprezentacije Srbije, a izgubila je od dve takmičarke iz Turske. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Treće mesto na Balkanu je za mene veliki uspeh. Imala sam jako veliku tremu, da ne obrukam svoj grad. Ove godine me očekuje Evropsko prvenstvo za juniore, a sledeće godine ću ponovo učestvovati na juniorskoj Balkanijadi. Nadam se da ću sledeće godine osvojiti zlato – rekla je Anita Sakal.

– Treće mesto je dobar rezultat za nju, posebno ako se uzme u obzir da je nedavno zalečila povredu i da se već duže vreme muči sa održavanjem kilaže u kategoriji do 44 kilograma. Nadam se da će ova medalja biti veliki podstrek za nju da radi još više, s obzirom da je u septembru očekuje učešće na Evropskom prvenstvu – istakao je trener OJK Proleter MD, Tomislav Kohajm. –  Sarić je nastupao u kategoriji do 73 kilograma. U toj kategoriji su nastupili i Rumun Šoć, koji je trećeplasirani na Svetskoj rang listi, kao i Murat Bektaš iz Turske, koji je na kraju bio prvi u ovoj kategoriji. On je pobedio Dušana u drugom meču, a inače je šesti na Svetskoj rang listi.

Dušan Sarić u brobi za 3. mesto

Dušan Sarić u brobi za 3. mesto

Sarić je u prvom meču pobedio crnogorskog reprezentativca Mugošu, u drugom meču je izgubio od Turčina Bektaša, u repasažnom meču je bio bolji od Mikavice (BiH), dok je u borbi za treće mesto savladao Balšu Sinanovića iz Crne Gore.

– Presrećan sam zbog bronzane medalje. Osećaj je fenomenalan. Publika me je „podigla“ i bila presudan faktor da osvojim treće mesto – istakao je Dušan Sarić.

Radost: Sarić proslavlja trijumf posle meča za bronzu

Radost: Sarić proslavlja trijumf posle meča za bronzu

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh