I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Zajedno u sportu

Manifestacija “Zajedno u sportu” održana je u „Medisonu“, a događaj se sastojao iz dva segmenta – sportskog foruma pod nazivom “Pravci lokalnog strateškog razvoja sporta osoba sa invaliditetom – mogućnosti i saradnja” i promocije sportova osoba sa invaliditetom.

Invalidi kosarka

U prvom delu, okupili su se svi akteri na lokalnom nivou, koji su od značaja za razvoj sporta osoba sa invaliditetom. Na ovaj način, omogućena je razmena iskustva i postignutih rezultata u prethodnom periodu, istaknute potrebe različitih sektora i razgovaralo se o mogućim pravcima saradnje za prevazilaženje prepreka i unapređenja uslova za aktivno bavljenje sportom svih građana.

Drugi deo događaja je posvećen promociji sportova osoba sa invaliditetom u cilju motivisanja i podsticanja mladih osoba sa invaliditetom da se aktivno bave sportom, ali i predstavljanja sporta osoba sa invaliditetom široj društvenoj zajednici.

PerSu marketi

Invalidi kosarka 3Na događaju su predstavljene mogućnosti za bavljenje sportom, demonstracijom pojedinih sportova (stoni tenis, košarka u kolicima, streljaštvo). Prisutni su imali priliku da se oprobaju u svim sportovima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na ovaj način, sport će doprineti zbližavanju mladih, uklanjanje predrasuda i stereotipa, stvarajući pozitivnu atmosferu i izgradnju stavova koji su neophodni za prihvatanje različitosti, održivih stilova života i zdravog načina života.

Invalidi

Događaj je realizovan u okviru projekta „Sportska inkluzija”, koji sprovode partnerske organizacije Forum mladih sa invaliditetom i Savez košarkaša u kolicima Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Događaj je realizovan u saradnji sa Udruženjem paraplegičara Banata, Stonoteniserskim klubom invalida K2 i  Osnovnom i srednjom školom „9. maj“.

Doprinos manifestaciji pružili su i Volonteri Zrenjanina, volonteri Crvenog krsta i učenici i nastavnici škole „Petar Petrović Njegoš“.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh