I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Za 4 dana isplivali 3 daljinske trke na 3 reke

Tokom samo četiri dana, dva člana kluba daljinsko – maratonskog Peskara, isplivala su tri daljinske plivačke trke na tri reke, koje se inače boduju za Kup Srbije u daljinskom plivanju.

Aleksandar Anđelić (zelena kapica)

Aleksandar Anđelić (zelena kapica)

Protekle subote je održana trka na Tisi, na relaciji Ada – Mol, dužine 4 km, gde je Aleksandar Anđelić osvojio bronzanu medalju u kategoriji 45 – 49 godina, dok je Srđan Stefanović osvojio srebrnu u uzrastu 65 – 69 godina. Dan kasnije je održana trka na reci Savi, kod Šapca, dužine 4,5 km, gde je Aleksandar Anđelić osvojio srebro u kategoriji 45 – 49, a Srđan Stefanović zlato u 65 – 69.

U utorak je održana trka na Zapadnoj Moravi kod Čačka, dužine 2,5 km, u prilično hladnoj vodi. Aleksandar Anđelić se morao zadovoljiti 4. mestom u kategoriji 45 – 49, dok je Srđan Stefanović osvojio zlato u kategoriji 65 – 69 godina.

I Taxi Zrenjanin
start trke na moravi

Start trke na Moravi

andjelic i stefanovic

Stefanović i Anđelić pred trku

– U narednih nekoliko kola Kupa Srbije najveći izazovi će nam biti trka na 5 km na jezeru Gazivode, koje se nalazi na severu Kosova, koja je po mnogo čemu prava avantura, kao i preplivavanje Tise u dužini 8km na relaciji Bečej – Novi Bečej – rekao je Aleksandar Anđelić, predsednik KDMP Peskara, jedinog plivačkog kluba u Vojvodini registrovanog za maratonsko plivanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored ovog svojevrsnog podviga Anđelića i Stefanovića, treba istaći da je Milan Milojević, član Peskare, osvojio zlato u 50 – 54 na Tisi, a u istoj kategoriji je bio prvi i na Savi. Član Proletera, Dragan Mirkov, osvojio je takođe zlatne medalje na Tisi i Savi u kategoriji 40 – 44 godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh