I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Vukosava Đapić Atanacković novi generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Sportskog saveza grada Zrenjanina za vd generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina izabrana je Vukosava Đapić Atanacković.

Vukosava Đapić i Simo Salapura u društvu Vesne Bugarin iz Turističke organizacije Zrenjanina

Do promene na čelu SSGZ je došlo, jer će doskorašnji generalni sekretar SSGZ, Simo Salapura, u buduće obavljati funkciju pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina.

Biografija Vukosave Đapić Atanacković

Vukosava Đapić Atanacković je rođena 21. januara 1978. godine u Zrenjaninu. Bila je dugogodišnja reprezentativka i rekorderka u atletici.

PerSu marketi

Počela je trenirati sa 11 godina, a najviše je napredovala uz čuvenog trenera Janija Hajdua. Počela je u AK Proleter Zrenjanin, kratko vreme bila u zrenjaninskom Atletičaru, a po pet godina je branila boje AK Partizan Beograd i AK Železničar iz Niša.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najbrža Srpkinja je nacionalna rekordeka u dvorani na 60 m (7,349 i na 100 m, a njenih 11,37 sekundi na 100 m na otvorenom najbolji je rezultat u poslednje dve decenije u Srbiji. Ona je najviše od svih srpskih sprinterki ovu deonicu trčala ispod 11,50 sekundi. Njen lični rekord na 200 m iznosi 23,74 sekunde i u ovoj disciplini bila je u finalu Evropskog prvenstva do 23 godine.

Bila je trostruki juniorski i seniorski prvak Balkana u tri discipline 100, 200 i štafeti 4 x 100 metara. Učestvovala je na Olimpijskim igrama 2000 godine u Sidneju, a naredne je proglašena za najbolju sportistkinju JSD Partizan.

Na Balkanskim igrama 2008. kada je reprezentacija Srbije osvojila treće mesto, bila je kapiten reprezentacije.

Ponovo se vratila u grad na Begeju, gde je i počela svoju karijeru, a u junu 2009. odlučila da se oprosti od atletskih takmičenja, posle dve decenije uspešne sportske karijere, a 9. avgusta iste godine se udala za košarkaša Stefana Atanackovića iz Valjeva, koji trenutno igra za Košarkaški klub Proleter iz Zrenjanina.

Do imenovanja na funkciju vd generalnog sekretara, ona je bila zaposlena u SSGZ na mestu stručnog saradnika.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh