I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

„Vojvodina open“ na Paliću: Dve medalje za Jelenu i Aleksandru


Uzdanice VK Begej: Jelena Momirov i Aleksandra Knežević

Proteklog vikenda na Paliću je održana internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open 2012“. Učestvovala su ukupno 22 kluba iz 6 država sa preko 550 veslača. Klubovi su iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije i Makedonije. Vremenski uslovi nisu bili povoljni zbog izuzetno velikih temperatura kao i talasa na Paliću.
VK Begej je predstavljalo 7 takmičara, među kojima su bile najuspešnije juniorke Aleksandra Knežević i Jelena Momirov. One su u dubl skulu zauzele 3. mesto, dok su u četverac skulu, zajedno sa partnerkama iz VK Palić zauzele 2. mesto.
Odličan nastup su imali i Janoš Tot u juniorskom skifu, kao i Dejan Đukić u seniorskom skifu. Obojica su u finalnoj trci zauzeli 6. mesto.
Ekipu VK Begej 1883 predstavljali su jos i juniori Ervin Roža, Livia Tot i Milica Stanković. Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u veslanju, a današnji međunarodni sudija, Dane Lužaić na ovom prvenstvu je bio predsednik sudijske komisije, dok je na Prvom svetskom kupu za seniore,održanog u Minhenu prošlog vikenda, bio član sudijske komisije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh