I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Radovan Vlajkov oborio rekord kuglane u Austriji

Radovan Vlajkov, reprezentativac Srbije i nekadašnji kuglaš Banata, koji se od letos takmiči za klub „Veseli Damtehnik“ iz Nojkirhena, oborio je rekord kuglane u ovom gradiću na oko 70 km od Beča.

On je u u meču devetog kola kuglaške Super lige Austrije postavio novi rekord kuglane u meču protiv Švaca sa 664 čunja (stari 659) i bio je igrač utakmice, koju su domaći kuglaši Nojkirhena dobili sa 3.666:3.568 u čunjevima i 5:3 u igračkim poenima.

Švac je postavio svoj klupski ekipni rekord. Vlajkov je doneo poen protiv Šretla 664:569 (4:0). Drugi srpski reprezentativac, deseti na svetskoj rang listi, Miloš Simijonović takođe je osvojio poen protiv Dimera 641:546 (4:0) i zabeležio drugi rezultat utakmice.

Fordomanija

U devet kola Vlajkov je sa prosekom od 637 čunjeva najbolji igrač Nojkirhena, Simijonović je drugi sa 610 čunjeva i jedini su prebacili granicu od 600 čunjeva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

TRI TITULE

Od osnivanja 1961. „Veseli“ je, uz poslednje tri uzastopne titule, bio vicešampion Austrije 2009. i 2014. Na međunarodnom planu najveći uspeh je treće mesto u Evropa kupu u Apatinu 2014.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh