I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Pobenica Svetskog kupa Vladana Obrenić: mirna, ozbiljna i po malo „krvoločna“

Ljubomir Štetin, selektor kadetkinja, u šali je ovako opisao Vladanu Obrenić reprezentativku zrenjaninskog Kristala, pobednicu kadetskog kuglaškog Svetskog kupa u Klužu u Rumuniji: „Mirna, ozbiljna i po malo krvoločna“.

Vladana Obrenić

Ono „krvoločna“ odnosilo se na podatak za istoriju svetskog kadetskog kuglanja da je u dva dana u tri izlaska na staze tri puta bila najbolja igračica a u leđa joj je gledala i većina kadeta:

602 – lični rekord u pojedinačim kvalifikacijama,

I Taxi Zrenjanin

601 u miks parovima kada je osvojila bronzu sa Zrenjanincem, Vukom Boškovim i na kraju

585 u pojedinačnom finalu, kada se okitila zlatom!

Vladana Obrenić i selektor Ljubomir Štetin

KUGLANJE SE LAKO ZAVOLI

– Počela sam da kuglam 2015. i to na nagovor direktorice Kristala, Bobe Božić. Videla me je na kuglani, nedostajala joj je igračica za juniorsku ekipu i „zavrbovala“ me je. Pre toga sam se bavila gimnastikom u društvu Soko u Zrenjaninu, ali zbog obaveze u školi nisam nastavila. Tata je kuglaš – rekreativac i sa njim sam dolazila na kuglanu. Potom me je preuzela trener Kristala, Marija Krasović. Bila je uporna, nagovarala me da počnem ozbiljno da treniram i tako je sve počelo. Kuglanje sa lako zavoli…

Zlato u Svetskom kupu, prvo u istoriji kuglaškog sporta Srbije u konkurenciji kadetkinja, joj je, naravno, najveći uspeh. Kvalitet sportiste meri se i po tome kada na velikim takmičenjima postignu državne ili lične rekorde, što je Vladani Obrenić pošlo za rukom u Klužu:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Na primremama u Banji Junaković srušila sam 604 čunja i to mi je nezvanični najbolji rezultat. Zvanični lični rekord mi je bio 592 čunja, sada je 602 čunja. U miks parovima imala sam lepu šansu da popravim rekord, ali sam ostala na 601 čunju. Bilo je naporno igrati prvo kvalifikacije, potom, sa satom pauze i miks parove… Odigrala sam tri puta po 120 hitaca u dva dana…

Vladana Obrenić na pobedničkom postolju

STALOŽENOST JE NJENO „SREDNJE IME“

Ne pokazuje emocije na stazi, samo se malo zarumeni. Čak i kada obori „devetku“ na licu joj se ne pojavljuje osmeh. Ne gestakulira niti „navija“ da padne čunj, staloženost je njeno „srednje ime“:

– Ovo ne mogu da promenim, takva sam. Ne smeta mi, mislim da tako štedim energiju u držim koncentraciju na najvišem nivou. Takođe, ne volim mnogo da se zagrevam pre ulaska na stazu, iako znam da to nije dobro. Meni je pravo zagrevanje u 15 hitaca pred meč i njih maksimalno iskoristim.

PRIVLAČI JE MEDICINA

Ide u treći razred Zrenjaninske gimnazije, prirodno matematički smer i još nije odlučila na koji će fakultet:

– Razredni starešina Lolita Uzelac, ali i drugi profesori, imaju razumevanje za moje obaveze u kuglanju, ali se trudim da nadoknadim sve što propustim u gradivu. Volela sam matematiku, ali mislim da neću upisati neki fakultet koji je vezan za nju. Privlači me medicina, ali je to fakultet uz koji teško ide sport, pa i kuglanje, a ne bih htela da prestanem. Imam još godinu dana da dobro promislim šta ću da studiram.

Ove godine je osvojila prva mesta u finalu Kupa Srbije i Kupa Vojvodine za kadetkinje i bila treća na kadetskom Šampionatu Srbije. Bila je prva i u finalu Kupa Srbije 2016. Sa Kristalom je ove godine postala šampionka Srbije a ima i vicešampionsku titulu prošle godine.

Bila je članica juniorske ekipe Kristala koja je osvajala titule dve godine za redom, 2017. i 2018. Voli da sluša sve vrste muzike, a šta će da odabere zavisi od raspoloženja.

Za kraj, pitanje, ko joj je uzor u kuglanju?

– Naravno Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta. Ali, obožavam da gledam, kada trenira u Zrenjaninu, mog sugrađanina, Radovana Rašu Vlajkova, najboljeg igrača austrijske Super lige ove godine. Toliko ima emocija u njegovoj igri, iz svakog hica izbija energija i ogromna volja…

Vladana Obrenić je ostala u Klužu posle kadetkog Svetskog kupa. Bila je rezerva u juniorskoj reprezentacije, koja je osvojila svetsku bronzu, popela se na postolje i primila medalju i diplomu!

Divna nagrada za ovu Zrenjaninku, raskošnog kuglaškog talenta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh